Sla navigatie over

Gebruiker

U bent niet aangemeld Aanmelden / Registreren

    Ga naar

  • Mijn account
  • Ticketstatus
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Billboard

billboard

Schlagerfestival 2014

Ethias Arena Hasselt /

Info

Extra voorstelling op vrijdag 4 april
De kaartverkoop voor de extra show start woensdag 5 februari om 9 uur!

 Frisse wind door Het Schlagerfestival

Met vele duizenden ‘schlageren’ kan weer tijdens het laatste weekend van maart en op de eerste zaterdag van april. In Hasselt uiteraard, de schlagerstad bij uitstek! Het grootste meezingfeest van Vlaanderen biedt naast vaste waarden ook jong talent een podium aan en vernieuwt door buiten de lijntjes te kleuren.

Muzikale meezingmix

De affiche van Het Schlagerfestival 2014 is ook nu weer zorgvuldig samengesteld en bestaat uit een mooie muzikale mix. Met Willy Sommers, Lindsay, Christoff, De Romeo’s en Bart Kaëll werden gevestigde waarden gestrikt die al meermaals bewezen hebben dat ze op Het Schlagerfestival thuishoren. Dennie Christian is er voor de vierde keer bij. Voor Nicole & Hugo is het hun tweede keer. De doortocht van het populairste showbizzkoppel van Vlaanderen op Het Schlagerfestival 2014 wordt heel bijzonder, want ze hebben aangegeven dat ze in 2015 een punt zetten achter hun succesvolle carrière. Ze zullen dan ook eervol uitgezwaaid worden op het Schlagerfestivalpodium.

Naast de gevestigde namen trakteert Het Schlagerfestival het publiek op bekende artiesten die voor het eerst op het Schlagerfestivalpodium staan. In het kader van de verruimingsoperatie die vorig jaar werd ingezet, is voor de nieuwe editie de Nederlandse rocker Peter Koelewijn aangetrokken. Ook Kristel, Josje en Karen van K3 zijn van de partij. Geen groep namelijk die de voorbije jaren zoveel muziek heeft verkocht en van wie de liedjes zo sterk in het collectieve geheugen zitten als K3. Hun liedjes zullen op Het Schlagerfestival door jong en oud meegezongen worden, dat staat vast.

Jong talent

Wat Het Schlagerfestival zo uniek en succesvol maakt is dat alle artiesten optreden met een uitgebreide liveband. Het festival heeft altijd heel duidelijk geïnvesteerd in kwaliteit en stapt daar niet van af. Daarnaast wil het ook investeren in de toekomst. Nadat eerder al The Sunsets hun carrièredebuut mochten maken op het podium van ‘Het grootste meezingfeest van Vlaanderen’, krijgt nu de Lierse zangeres Elke Taelman deze unieke kans aangeboden. Elke won twee jaar geleden een talentenjacht bij Radio 2. Ze koos muzikaal bewust – en met succes – voor het populaire variétégenre. Als extra duwtje in de rug zal ze schitteren in de Ethias Arena in Hasselt.

Alle namen voor Het Schlagerfestival 2014 zijn bekendgemaakt. Het publiek kan straks weer uit volle borst meezingen met tien artiesten die vakkundig door gastheer en presentator Gene Thomas zullen worden aangekondigd. Gene wist vorig jaar hoge ogen te gooien op het festival en heeft al ontzettend veel zin in de volgende editie.

Vernieuwing

Dat er een frisse en nieuwe wind waait door Het Schlagerfestival is meer dan duidelijk, maar de organisatoren zetten dit nog extra in de verf met een eigentijds affichebeeld en een vernieuwde website. “We hebben de voorbije jaren in het straatbeeld gemerkt dat ons Schlagerfestivalconcept duchtig werd gekopieerd, tot in het vertrouwde campagnebeeld toe! Verschillende organisatoren toonden hiermee waar ze de mosterd haalden. Maar er kan er maar één de enige echte zijn. Als het ‘originele’ Schlagerfestival in Vlaanderen blijven we ook graag trendsetter. Met een nieuw en opgefrist affichebeeld willen we onze vertrouwde en herkenbare waarden nog beter uitstralen. Ook online gaan we mee met onze tijd. De website kreeg dezelfde nieuwe ‘look’ en we zetten nog meer dan vroeger in op de sociale media: de trouwste Schlagerfestivalfans volgen ons en reageren via Facebook. Het aantal vrienden groeit ook hier gestaag!”, klinkt het bij de organisatoren.

Iedereen schlagert

Voor het negende jaar op rij komen straks weer vele duizenden muziekfans naar de Limburgse hoofdstad afgezakt om er tijdens het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april te genieten van een avondje pretentieloos plezier en vertier in de Ethias Arena. Alle zorgen aan de kant en je eens lekker laten gaan, dat is waar Het Schlagerfestival ook in 2014 voor wil staan. De organisatoren zorgen voor topartiesten die worden begeleid door een liveband in een uniek en feestelijk kader. Het publiek, van 7 tot 77 jaar en ouder, zorgt voor de rest.