6 tips om vlot te reserveren

Voor evenementen waarvan we verwachten dat ze snel zullen uitverkopen, maken we gebruik van de zogenaamde 'fastselling'-module. Hieronder vind je enkele tips om vlot te kunnen reserveren.

Rolstoelgebruikers kunnen enkel via telefoon (+32 (0)3 400 00 34) of e-mail (rolstoelen@teleticketservice.com) bestellen.

Tip 1 : Registreer je vooraf

Heb je al een account bij Tele Ticket Service? Goed! Hou je login en paswoord in de buurt als je wil reserveren.

Heb je geen account? Maak vooraf een account aan zodat je dit tijdens je reservering niet hoeft te doen. Het bespaart je een pak tijd. 


Tip 2 :  Bespaar jezelf stress en check op voorhand je gegevens

Je kan tijdens het bestelproces je accountgegevens niet in een handomdraai wijzigen. Kijk dus voor de start van de verkoop je contactgegevens na. Misschien ben je sinds je vorige reservering verhuisd of maak je gebruik van een ander e-mailadres.


Tip 3 : Surf naar www.teleticketservice.com

Surf rechtstreeks naar de fastsellingpagina op www.teleticketservice.com. Maak geen gebruik van links die je mogelijks bij je ‘favorites’ hebt bewaard.

De verkoop vindt plaats op de fastellingpagina. Het is onnodig om de pagina van het evenement op onze website te bezoeken. De ticketlinks op deze pagina verwijzen eveneens naar de fastsellingpagina. Blijf op de fastsellingpagina en wacht het startuur van de verkoop af.

Telefonisch bestellen kan via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).


Tip 4 : Refresh* de pagina niet onmiddellijk

Als je alles hebt ingevuld en aangevinkt op de salespagina zal het systeem (tot) 20 pogingen ondernemen om je tickets vast te leggen. Het heeft geen zin om als een bezetene de pagina te refreshen. Denk eraan, je bent niet alleen en als duizenden geïnteresseerden de pagina blijven refreshen geraakt het systeem – elk systeem trouwens – overbelast.

* Bij pc-gebruikers beter bekend als F5-en.


Tip 5 : Noteer het reserveringsnummer

Als je reservering wordt aanvaard, dan word je daar in een volgend scherm van op de hoogte gebracht. Bovenaan op die pagina wordt een reserveringsnummer getoond. Je kan dit nummer best noteren. Dat maakt mogelijke communicatie met onze klantendienst een pak eenvoudiger en sneller!


Tip 6 : Je kan op elk moment terecht op onze website om er de details van je bestelling, betaling en tickets na te gaan.

De betaallink is ook altijd onmiddellijk beschikbaar onder de knop ‘status tickets’ op onze website. 

Niet vergeten: de betaling dient binnen de 6 uur te gebeuren.

Bij niet (tijdige) betaling zal je reservering worden verwijderd en zullen de gereserveerde tickets worden vrijgegeven.

Let op! Klik op de betaalpagina niet op ANNULEREN, tenzij je de reservering zelf ongedaan wenst te maken. Als je gewoon uit het scherm wil gaan om bijvoorbeeld later opnieuw te proberen, klik dan op het kruisje rechtsboven (of rode bolletje linksboven voor de Apple-gebruikers).

Hoe kan ik mijn tickets betalen?

De organisator bepaalt welke betaalmethoden worden aangeboden. Wat niet als betaalmethode wordt gepresenteerd, is met andere woorden niet beschikbaar (ook niet via andere kanalen, zoals bijvoorbeeld het callcenter).

De vermelde ticketprijzen zijn altijd inclusief alle door de organisator en Tele Ticket Service voorziene kosten. Er kunnen evenwel extra kosten worden aangerekend als een andere betaal- en afleverwijze wordt gebruikt dan deze die standaard worden voorzien.


Hoe verloopt het betalen?

Meteen na je reservering krijg je op het scherm een link naar de beveiligde betaalpagina van Ogone. Je kan door op de link te klikken onmiddellijk de betaling van je reservering uitvoeren. Hou zeker je betaalkaart en kaartlezer (digipass) in de buurt!

Hoe dan ook ontvang je later een betaaluitnodiging via e-mail. Deze e-mail geeft je opnieuw een overzicht van je reservering en bevat nogmaals een link om de betaling te regelen.


Wanneer ontvang ik mijn tickets?

In de regel kan je binnen de 24 uur je tickets downloaden op onze website. Je ontvangt hoe dan ook een e-mail met de rechtstreekse link naar jouw tickets op het moment dat ze downloadbaar zijn. Je tickets zijn vanaf dan ook beschikbaar voor download op onze website (onder ‘status tickets’). Koos je voor hard-tickets (met aflevering door de post), dan zullen deze verzonden worden op het moment dat de organisator ze ter beschikking stelt.


Opgelet voor de illegale doorverkoop van tickets

Op het web worden kaarten van concerten en festivals aangeboden tegen een veelvoud van de officiële verkoopprijs. Die alternatieve markt wordt grotendeels gestuurd door speculanten die systematisch grote pakketten tickets aankopen. Op die manier worden de prijzen kunstmatig de hoogte ingejaagd. De woekeraars zijn goed georganiseerd en gaan professioneel te werk. Heel wat mensen beginnen het parallelle circuit als een interessante bijverdienste te beschouwen.

Het doorverkopen van tickets is niet verboden. Ze duurder verkopen dan de officiële prijs is dat echter wel. Er is ook nooit een garantie dat de tickets die je via derden aankoopt échte tickets zijn!

Lees verder op www.ilovemyticket.be.