Web Content Viewer
  • Blue Monday is niet voor watjes (playlist)

Blue Monday is niet voor watjes (playlist)

Published on Mon 20.01.2020

Zoek een rustig hoekje, zorg voor een warm dekentje en je lievelingsdrankje en laat je gewoon even gaan. Vandaag, enkel vandaag, op deze Blue Monday. Drijf langzaam weg met onze melancholy playlist op Spotify of Youtube. Of pak je het liever anders aan? Dan kan je hier onze Get Happy on Blue Monday playlist beluisteren

Bear’s Den – "Blankets of Sorrow"
woensdag 26 februari - Vorst Nationaal

Bij "Blankets of Sorrow" van Bear's Den stroomt de melancholie letterlijk met bakken uit je luidsprekers. Luister ook naar het immens tieste "Laurel Wreath". Frontman Andrew Davie meent het écht goed met je als hij zingt: “You don't have to be lonely alone. I could be there in a heartbeat.”

Nick Cave – "The Ship Song"
donderdag 30 april - Sportpaleis

Zo mooi dat het pijn doen! De songs van Nick Cave zijn loepzuiver gepolijst door duizend warme tranen. “The Ship Song” is zo'n nummer. Maar ook het meer recente “Distant Sky” snijdt meedogenloos je adem af. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de live versie van “Push The Sky Away” gehad. Adembenemend.

Bon Iver – "Re:Stacks"
donderdag 23 april 2020 - Sportpaleis

De wereld leerde meer dan tien jaar geleden Bon Iver kennen met "For Emma". Als Justin Vernon zingt "Go Find Another Lover", dan kan je niet anders dan daar onmetelijk triest van worden. Bon Iver lokt je mee in een parallel universum van eenzaamheid en gemis.

Avril Lavigne – "Head Above Water"
woensdag 18 maart in Vorst Nationaal

Als de wereld je in de steek laat, dan heb je gelukkig nog "Head Above Water" van Avril Lavigne als lichtpuntje in die onmetelijke en wrede duisternis. "God, keep my head above water. Don't let me drown, it gets harder", zingt ze in de hoop dat iemand haar hoort.

David Gray –  "Please Forgive Me"
dinsdag 7 april 2020 - Lotto Arena

David Gray verpakt zijn smart in een heerlijke popdeuntjes, maar zijn hartzeer is er op "Please Forgive Me" niet minder om. Zijn melancholieke stem op “This Year's Love” van het album “White Ladder” breekt elke hoop in duizend stukken. Niet voor beginners!

James Blunt  – "Carry You Home"
dinsdag 25 februari 2020 - Vorst Nationaal

James Blunt is begenadigd met het talent om onversneden emoties te vertalen naar onaards mooie love songs. Denk maar aan “You're Beautiful” en “Goodbye My Lover”. Maar “Carry You Home” voelt pas echt onweerstaanbaar zwaar. 

Richard Clayderman – "Ballade Pour Adeline"
donderdag 8 oktober - Stadsschouwburg Antwerpen

Wegdromen bij het zoeterige "Ballade Pour Adeline" zorgt dat de hemel openbreekt, dat kleuren opnieuw schitteren. Richard Clayderman had het als kind niet makkelijk en bijna had hij zijn carrière als pianist moeten opbergen. Geeft je te denken.

Johnny Cash – "Hurt"
vrijdag 31 oktober - Capitole Gent

Schuif de gordijnen dicht, dim het licht en laat Johnny Cash je meenemen in zijn wereld van eeuwigdurende duisternis. Als Cash in "Hurt" zingt "Everyone I know Goes Away in the End", dan snijdt dat als een bot mes door je merg en been. 

Editors – "What is This Thing Called Love"
zaterdag 1 februari - Sportpaleis
“Wat is liefde?”, vraagt Editors zich af. Dezelfde vraag die ook jou wakker houdt, een onneembare hindernis op je meanderende pad naar onbegrensd geluk. Het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde weegt zwaar. Ook Editors veranderen daar niets aan.

Lewis Capaldi – "Forever"
dinsdag 11 februari - Vorst Nationaal

Lewis Capaldi raakt je in het diepste van je ziel met zijn unieke stem en songs. Zilte tranen van verdriet vullen je beide ogen. Met de krop in de keel voel je zijn hartenpijn tot in elke vezel van je lichaam. Lewis Capaldi is je muzikale held en hij weet niet eens af van je bestaan.