Web Content Viewer
  • Rollercoaster loopt synchroon met Bohemian Rhapsody, John Smith vertrekt later op ontdekkingsreis en Lauv doet het online
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/44/44c4785f-f2b4-46ca-8a19-edaab89ec842/lauv-news-1440x450.jpg

Rollercoaster loopt synchroon met Bohemian Rhapsody, John Smith vertrekt later op ontdekkingsreis en Lauv doet het online

Published on Fri 26.06.2020

The iHeartRadio Living Room Series brengt elke week een andere artiest ten voordele van het goede doel op het scherm. En dat allemaal live vanuit hun eigen woonkamer. Deze week toonde Lauv zijn talent. Lauv komt ook volgend seizoen naar de Lotto Arena.


De familiemusical Pocahontas wordt verplaatst naar februari 2021 in Capitole Gent. Het verhaal van Pocahontas is bekend door de Disneyfilm, maar wordt nu voor de allereerste keer leven ingeblazen in het theater. John Smith moet dus nog even wachten vooraleer hij op ontdekkingsreis kan gaan. Tickets voor deze show zijn meteen beschikbaar.


De voorbereiding van de musical Charlie and the Chocolate Factory loopt als een trein. Deze week werd bekendgemaakt dat Nordin De Moor in de huid van 'Willy Wonka' kruipt. De Vlaamse Johnny Depp als het ware. Vanaf december 2021 opent hij de deuren van zijn chocoladefabriek in de Stadsschouwburg Antwerpen. Deze Vlaamse versie wordt een musical om vingers bij af te likken.


Heel leuk! Een fanatieke gamer heeft een achtbaan gebouwd in het spel Tycoon dat gelijk loopt met het iconische nummer ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Let vooral op de kleine details, zoals de pianotoetsen en het skelet. De band komt op 27 mei 2021 naar het Sportpaleis en brengt daarvoor de even getalenteerde Adam Lambert mee. 


Aan de reeks Plopshows werden deze week twee voorstellingen toegevoegd. Er komt een extra show op 1 november in CC Asse en op 15 november in het Leietheater te Deinze. Kabouter Plop is helemaal van zijn plopmelk. Hij is zijn plopmuts kwijt en hij heeft hulp nodig om hem terug te vinden. Klus, Kwebbel en Smal denken dat jij daar de geschikte persoon voor bent.


Ipanema, de coolste pop-up summerclub in en naast de patio van Versuz in Hasselt, is sinds gisteren open. Ipanema en Versuz bevinden zich op Park H waar je ook Ethias Arena en Ethias Theater vindt. Ben je in Hasselt en zoek je wat verfrissing, ga dan zeker eens langs in de Ipanema.


Het Swipe Up Festival, het eerste 100% digitale festival, had deze week, heartbreaker, Loïc Nottet te gast. Geniet van 47 volle minuten Loïc Nottet. Het wordt - geloof ons - vandaag niet beter! 😊 Op 8 mei kan je hem live bewonderen in Vorst Nationaal.


Maluma is een bijzonder bezig bijtje. Vorige week haalde hij het popnieuws met Aya Nakamura en Djadja. Dit keer pakt hij samen met Black Eyed Peas onder het motto ‘In these dark times music will shine bright’ het nummer ‘Feel The Beat’ aan. Het nummer is origineel van Lisa Lisa & Cult Jam en heeft die fantastische eighties vibe. 🕺🏻Maluma speelt op 13 juni 2021 in het Sportpaleis.


Ook Alicia Keys heeft nieuw werk uit. De R&B ster klaagt met 'A Perfect Way To Die' de gewelddadige overlijdens van zwarte Amerikaanse burgers aan. Normaal zou ze op 12 juni het Sportpaleis plat gespeeld hebben, maar dat concert werd verplaatst naar een nog te bepalen latere datum.


Op 16 juni werd de concertfilm 'Roger Waters: Us + Them' uitgebracht. Absoluut een aanrader! Voor de wat jongere lezers: Roger Waters is mede-oprichter van en het creatieve brein achter Pink Floyd. De opnames gebeurden in Amsterdam tijdens de Europese poot van de 'Us + Them Tour' die plaatsvond in 2017 en 2018. Op 5 mei 2018 stond Roger Waters in het kader van deze tour trouwens in het Sportpaleis.


Wat denk je ervan? Een derde Mamma Mia! film. Hoe fijn zou dat zijn! Wat zeker is, is dat Benny Andersson en Björn Ulvaeus (de B's in ABBA) alvast enkele nieuwe nummers klaar hebben. Dus aan nieuw materiaal voor de film zal het zeker niet ontbreken. De familiemusical Mamma Mia! in Stadsschouwburg Antwerpen werd intussen definitief verplaatst naar maart volgend jaar.


Patrick Bruel verscheen gisteravond op France 2 tijdens een show om 100 jaar aan muzikale komedies te vieren. En tevens ook om Sidaction te steunen, de Franse liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor de strijd tegen AIDS. Hij zong ‘La Chanson de Mackie’, beter gekend als ‘The Ballad of Mack The Knife’ uit ‘L’Opéra de quat’sous’ of ‘The Threepenny Opera’. En het klonk geweldig. Patrick Bruel staat op 4 oktober in Vorst Nationaal.


Wim Soutaer heeft een aangepaste coronaproof versie gemaakt van zijn hit ‘Allemaal’, samen met Brahim, Zita Wauters en Willy Sommers. Het nummer wordt zelfs het jaarlijks ‘Vlaanderen Feest-lied’. Het goede nieuws is dat jij in de videoclip kan figureren. Tenminste als je voor 1 juli jouw video waarop je het nummer inzingt of playblackt (!) instuurt. 

“We gaan dansen in de zon, maar komen niet te dicht. Ja, we omarmen het leven met een lach op ons gezicht. Apart, niet samen, want dat is cruciaal. Maar we genieten van het leven. Allemaal.” Zo klinkt de nieuwe versie van ‘Allemaal’. Wim Soutaer en Willy Sommers staan volgend jaar in de Ethias Arena om 15 jaar Schlagerfestival te vieren.