Web Content Viewer
  • Eindelijk! M Pokora schittert naast Muriel Robin in zijn eerste film

Eindelijk! M Pokora schittert naast Muriel Robin in zijn eerste film

Published on Thu 10.10.2019

'Le Premier Oubliè' heet de film en werd maandag voor het eerst uitgezonden op TF1 en is hopelijk binnenkort ook in België te zien. De film volgt Axel (M Pokora), die al jaren zijn familie niet meer zag en zijn moeder Françoise (Muriel Robin), die bij zijn terugkomt blijkt te lijden aan de ziekte van Alzheimer. Axel kan er niet met omgaan dat hij de eerste van zijn broers en zussen is die ze vergeet en verzet zich tegen zijn familie om haar op te laten nemen in een zorgcentrum. Is het nog mogelijk om de relatie met zijn familie en zijn moeder te herstellen? 

De film bleek alvast een groot succes bij publiek en de pers. 

« De zanger M/ Pokora, die hier zijn eerste succesvolle stappen in de filmwereld zet, vormt een zeer mooie tandem met Muriel Robin, verbazingwekkend en ontroerend in de rol van deze vrouw die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. »
-    Télé Loisirs

« In ‘Le Premier Oublié’, met thema’s zoals Alzheimer, kinderliefde en de moeilijkheden van een verzorger, is Matt Pokora een geboren acteur. »
-    Le Figaro

« De symptomen, de deflagratie van de omgeving wordt met fijngevoeligheid weergegeven. »
-    Le Parisien

« Muriel Robin geeft in dit ontroerende maar niet huilerige familiedrama een nauwkeurige uitvoering aan het verdriet van een patiënt. »
-    Téléstar

Voor zanger Matt Pokora is het zijn eerste stap als acteur, en dat gaat hem goed af. Het is hijzelf dat met het idee kwam om het gekende boek te verfilmen, als ode aan zijn grootvader die leed aan de ziekte. Maar geef toe, hij heeft ook een geweldige lerares, namelijk zijn vrouw Christina Milian, die actrice is. Niet alleen Matt zet een sterke persoon neer, ook Muriel Robin, comédienne, kan er wat van. Zelf zegt Matt dat hij van geen andere tegenspeler had kunnen dromen. 

We zijn alvast benieuwd om de film te zien, maar eerst kunnen we M Pokora nog eens zien in zijn natuurlijke habitat, op het podium dus. Op 18 en 19 oktober en op 27 maart in Vorst Nationaal. Ook Muriel Robin kan je zien schitteren op het podium van Vorst op 18 januari.