Web Content Viewer
  • Coldplay viert feest: 20 jaar Parachutes
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/a5/a53ceccf-a009-4701-81ee-4c0484a80480/EcgU-t-XgAEX-Gu.jpeg

Coldplay viert feest: 20 jaar Parachutes

Published on Fri 10.07.2020

Het geweldige debuutalbum van Coldplay blaast vandaag 20 kaarsjes uit! Op 10 juli 2000 zag 'Parachutes' het levenslicht en dat was de start van een te gekke Coldplay-carrière. Net als miljoenen anderen, ben ik ook grote fan van de band. Niet meteen van het begin, toen was ik nog te jong, maar vanaf Viva La Vida in 2008. Toch maakte Coldplay, volgens mezelf, veel betere songs dan Viva La Vida. En aangezien dit toch een feestjaar is voor hen, wil ik de band en jou in de bloemetjes zetten met een geweldige Coldplaylist ðŸ˜€ en ook een terugblik naar hun 5 concerten in onze zalen. 

Coldplay en Sportpaleis Group

Op 3 november 2002 stonden ze in Vorst Nationaal tijdens de ‘A Rush of Blood To The Head Tour’. Toen al zette Chris Martin zich in voor goede doelen en droeg een Make Trade Fair shirt tijdens de show om de Oxfam campagne te ondersteunen. Met deze tour en de show in Vorst Nationaal bewezen ze aan de hele wereld dat ze een geweldige live act zijn. 

In 2005 was Coldplay populairder dan ooit tevoren. Met hun X&Y album tourden ze de wereld rond en maakten een stop op 26 oktober 2005 in het Antwerps Sportpaleis. Dit concert was op een mum van tijd uitverkocht waardoor er snel een tweede datum werd toegevoegd. Dat werd 30 november 2005, ook die show was op no time uitverkocht. Dit concert had alles, een perfecte lichtshow, een geweldige background en de ultieme setlist. Tijdens ‘In My Place’ sprong Chris Martin in het publiek en tijdens ‘Fix You’ maakte hij gebruik van de iconische gloeilamp dat heen en weer slingerde over het podium. 

 

Het moment dat Chris Martin het publiek in ging

Op 4 oktober 2008 stonden Chris Martin en co opnieuw in het Sportpaleis. Deze keer als onderdeel van de Viva La Vida Tour. Viva La Vida is het meest bekende nummer ooit van Coldplay en dat bezorgde hen opnieuw een uitverkochte show. De intro toonde de wereldbol die inzoomde op het land, de stad en de arena en daarna barstte de show uit met ‘Life in Technicolor’.  De Viva La Vida Tour was een waar visueel spektakel. 

De laatste keer dat we Coldplay in het Sportpaleis ontvingen was op 18 december 2011. Dit concert was op amper 40 minuten volledig uitverkocht. Het ging over de Mylo Xyloto Tour met als voorprogramma niemand minder dan Emeli Sandé. Ook al was het putje winter, de zaal werd warm eens Coldplay het podium betrad. ‘Paradise’ was zeker een hoogtepuntje van de show. 

Fix You, Live @ Sportpaleis

Vorig jaar verklapte Chris Martin aan Maarten en Dorothee van QMusic dat de band in 2021 opnieuw naar België komt. Laten we hopen dat het ook deze keer het Sportpaleis wordt! 

De ‘20 Years Parachute Coldplaylist’ bevat de 20 beste hits, volgens mij dan, van Coldplay. Beluister hem hieronder! 

Proficiat met dit jubileum, Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman en Will Champion! Hope to see you soon in Belgium ðŸŽ‰