Web Content Viewer
  • Umberto Tozzi eerste Italiaan op Het Schlagerfestival

Umberto Tozzi eerste Italiaan op Het Schlagerfestival

Published on Tue 20.09.2016

Het opzwepende ‘Gloria’, het heerlijke ‘Ti Amo’ en dé songfestivalhit ‘Gente di Mare’ zijn in het voorjaar te horen op Het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt. De organisatoren konden namelijk wereldster Umberto Tozzi strikken voor hun twaalfde editie. Umberto Tozzi is niet alleen voor het eerst aanwezig op Het Schlagerfestival, het is ook de allereerste keer dat een Italiaan hier op het podium staat!

Wie ook in haar nopjes is, is Laura Lynn. Zij deelt het podium niet alleen met haar Lynn Sisters Tine Embrechts en Nathalie Meskens, ook als soloartiest is ze van de partij én de kans is groot dat ze ook nog een liedje zingt met Matthias Lens. De zanger-accordeonist (en levenspartner van Laura) werd begin september toegevoegd aan de affiche. “Na al die jaren blijft Het Schlagerfestival één van de mooiste festivals. Als artiest zijn dat optredens waar je echt naar uitkijkt’, zegt de West-Vlaamse Laura enthousiast.

Tot slot melden de festivalorganisatoren ook nog de komst van Yves Segers. De man van de meezingers ‘Café De Zwaan’, het recente ‘Waar zijn die handjes?’ en de Toast-klassieker ‘Ik schreeuw het van de daken’ is opnieuw van de partij.