Afficheur de contenu Web
  • Kan Pocahontas het succes van Aladdin evenaren: ontdek de cast

Kan Pocahontas het succes van Aladdin evenaren: ontdek de cast

Publié le mar. 11.02.2020

Kan Pocahontas het succes van Aladdin evenaren?

Als het aan de cast ligt zeker. James Cooke, Bob Jennes en productiehuis Uitgezonderd. Theater sprokkelde het beste talent bij elkaar, en daarbij horen ook wat groentjes in het musicalwezen. Wij zijn alvast fan van deze cast. 

Het verhaal van Pocahontas

Eerst en vooral, neen het wordt geen remake van het Disneyverhaal. Dus Meeko zien we niet terug, alhoewel een wasbeer op het podium van de Capitole Gent wel nog een goed idee was geweest. 😂 🦝 
De musical vertelt het waargebeurde Pocahontas-verhaal. John Smith zet voet in de ‘nieuwe wereld’ en is al snel onder de indruk van de Indiaanse prinses. Pocahontas maakt John duidelijk dat Indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn. Toch is een oorlog tussen de kolonisten en de Indianen niet te voorkomen en wordt John Smith gevangengenomen. Hoe het verhaal verder gaat? Dat ontdek je tijdens de paasvakantie in de Capitole Gent

Ontdek de cast van Pocahontas

Drie namen kenden we al uit de musical Aladdin, een musical dat overladen werd door superlatieven, en zoals je kon lezen in de eindejaarslijstjes was er ook iemand van onze eigen medewerkers grote fan. Gio Kemper, Kobe Van Herwegen en Junes Callaert zette een geweldig staaltje acteerwerk neer vorig jaar, dus ongetwijfeld doen ze dat in de paasvakantie opnieuw.
Juan Gerlo, gekend bij het jonge publiek als Jonas uit Ghost Rockers en lief van Tinne Oltmans die trouwens binnenkort ook straalt als hoofdrolspeelster in Mamma Mia, speelt de rol van John Smith. De Engelse ontdekkingsreiziger. Juan heeft al heel wat ervaring in de musicalwereld. Zo speelde hij onder andere Prins Erik in ‘The Little Mermaid’, Albert in ’40-45’ en Father Darling in ‘Peter Pan’. Een strategische keuze van Uitgezonderd.
De naam Silke Mastbooms zegt jullie allemaal wel iets. Ze werd tweede in het allereerste seizoen van The Voice. De stem heeft ze dus al, en de looks ook. Want wie zou Pocahontas beter kunnen spelen dan Silke? Ze is een beetje een leek in het musicalgenre, maar met Juan naast haar zijde heeft ze een goede leerkracht. 
De grootste verrassing in deze aankondiging was voor ons wel Brahim Attaeb. Maar dat maakt ons dan ook weer zeer nieuwsgierig. Iedereen weet wel dat Brahim kan zingen, maar dan vooral in het R&B-genre. Kan hij ook de musical trotseren? Brahim neemt de rol van Powathan op zich, de vader van Pocahontas. 
Daarnaast zullen we ook Ivan Pecnik en Stijn Proesmans terugzien op het podium van de Capitole deze paasvakantie. Rolverdeling

Silke Mastbooms: Pocahontas
Juan Gerlo: John Smith
Giovanni Kemper: Yuwa
Ivan Pecnik: Gouverneur Gates
Kobe Van Herwegen: Tadzi
Brahim Attaeb: Powathan
Junes Callaert: Tee
Stijn Proesmans: Purdy

Creatives

Producenten: James Cooke en Bob Jennes
Regie: Jaak Lema
Script: Tijl Dauwe
Muziek: Sam Verhoeven