Afficheur de contenu Web
  • Happy Women's Day: De meest memorabele concerten van vrouwelijke artiesten in de zalen van de Sportpaleis Group

Happy Women's Day: De meest memorabele concerten van vrouwelijke artiesten in de zalen van de Sportpaleis Group

Publié le dim. 08.03.2020

Vrouwen kunnen hun mannetje staan in de muziekwereld. Afgelopen tien jaar stonden er een pak vrouwelijke artiesten in onze zalen. Deze week nog zelfs toen Halsey met haar Manic World Tour passeerde in de Lotto Arena. Shakira, Beyoncé, Rihanna, Ariana Grande, Céline Dion en zelfs Madonna speelden onze zalen al plat, maar wat zijn nu de meest memorabele concerten in deze waslijst aan vrouwelijke artiesten? 

1/ Sade - 1 mei 2011 - Sportpaleis

Het heeft lang geduurd eer Sade nog eens België aandeed. Maar in 2011 kwam ze maar liefst twee keer naar Antwerpen. In mei stond ze in het Sportpaleis en in november in de Lotto Arena. De Nigeriaans-Briste ster heeft een stem om bij weg te dromen en dat is wat we ook deden in 2011. De show klonk even indrukwekkend dan dat ze eruitzag. Sade is een stoere, maar tevens ook elegante vrouw. Ze veranderde het Sportpaleis in een intieme jazz nachtclub. Wie erbij was kan bevestigen dat er zowel visuele als auditieve hoogstandjes waren. Sade, we willen je wel nog eens terug zien binnenkort!

2/ P!nk - 30 april 2013 - Sportpaleis

In 2013 verwelkomden we Cirque du P!nk in het Sportpaleis. De rebelse, stoere en vrijgevochten Alicia Beth Moore stond al een paar keer eerder in het Sportpaleis, maar in 2013 haalde ze echt alles uit de kast. P!nk hing aan bungeetouwen boven het podium en danste erop los en ondertussen haalden de nummers ook het niveau dat we van haar gewoon zijn, zonder teveel backing tracks. Een authentieke popster, not a stupid girl, zoals ze het zelf zegt, doet nog steeds arena’s over de hele wereld volstromen. 

3/ Lorde - 6 oktober 2017 - Lotto Arena

Van popster naar icoon, de Nieuw-Zeelandse Ella Yelich-O’Connor, alias Lorde deed het en in 2017 kwam ze dat ook bewijzen in de Lotto Arena. Haar eerste arenashow in Vlaanderen. Het publiek zong van begin tot einde luidkeels mee, zonder de zang van Lorde zelf te storen. Maar dat bewijst ook hoe geliefd Lorde is. Elk nummer kwam tot zijn recht en de show zorgde voor enkele kippenvelmomenten. Lorde is een icoon voor een hele generatie. Well done, Lorde! 


© CPU - Sven Michiels

4/ Taylor Swift - 6 maart 2011 - Vorst Nationaal

Popicoon Taylor Swift staat komende zomer op het festivalterrein van Werchter, maar 9 jaar geleden stond ze al een eerste keer in België, in Vorst Nationaal. De muziek was rustig, mooi en goed live gebracht. Maar de zang was nog honderd keer beter. Taylor heeft veel meer te bieden dan enkel haar coole looks. Het was zo in 2011, en nu nog steeds, dat ze moet afrekenen met een heleboel vooroordelen. Maar dat ze in de muziekindustrie behoort heeft ze bewezen in Vorst Nationaal. Tot in juni op de wei van Werchter!


© Cutting Edge

5/ Ariana Grande - 30 augustus 2019 - Sportpaleis

Goh, Ariana Grande, ze kan niet ontbreken in deze lijst. Ariana maakte in haar korte leven al heel veel mee en door de tragische events in Manchester was ze genoodzaakt haar show in 2017 te annuleren. Na twee lange jaren wachten waarin Ariana geleidelijk aan herstelde en maar liefst twee albums op de wereld brachte, maakte Ariana haar comeback in België in augustus 2019. We kunnen toegeven dat de superster over goddelijke stembanden beschikt. Een heerlijk tempo, loepzuiver en prachtig in beeld gebracht. Vocaal kunnen we dus toegeven dat Ariana één van de beste livestemmen heeft die we ooit hoorde. Het leek alsof ze alles in het verleden liet rusten en zweefde naar een nieuw tijdperk, want nooit klonk ze beter of grootser dan de deze show in het Sportpaleis. God is A Woman and her name is Ariana Grande!

Afgelopen tien jaar stonden er nog meer powervrouwen in de zalen van de Sportpaleis Group, waaronder Grace Jones, Whitney Houston, Madonna, Shakira, Anouk, Helene Fischer, Florence Welsh, Laura Pausini, Selena Gomez, Natalia en Miley Cyrus. Maar ook in 2020 mogen we een paar badass women ontvangen. Happy women’s day vrouwen en onthou, who run the world? Inderdaad, girls! 

Mamma Mia – Tot en met 12 april, Stadsschouwburg Antwerpen
An Evening With Whitney – 14 maart, Capitole Gent
Avril Lavigne – 18 maart, Vorst Nationaal
Sasha Velour – 23 maart, Stadsschouwburg Antwerpen
Sneeuwwitje – Vanaf 28 maart, Stadsschouwburg Antwerpen & Ethias Theater Hasselt
Vitaa & Slimane – 2 april, Vorst Nationaal
K3 – Vanaf 16 april, Stadsschouwburg Antwerpen & Ethias Theater Hasselt
Dua Lipa – 2 mei, Sportpaleis
Scala – 7 mei, Capitole Gent
Florence Foresti – 21 en 22 mei, Vorst Nationaal
Céline Dion – 28 en 30 mei, Sportpaleis 
Alicia Keys – 12 juni, Sportpaleis
RuPaul’s Drag Race – 14 juni, Stadsschouwburg Antwerpen
Camila Cabello – 14 juni, Sportpaleis
Billie Eilish – 19 juli, Sportpaleis
The Tina Turner Experience – 24 oktober, Stadsschouwburg Antwerpen
Skunk Anansie – 31 oktober, Lotto Arena
Dana Winner – 31 oktober, Sportpaleis
The Soul of Tina Turner – 20 november, Capitole Gent
Nightwish – 26 november, Lotto Arena
Veronic DiCaire – 2 december, Vorst Nationaal
Chantal Goya – 13 december, Vorst Nationaal