Afficheur de contenu Web
  • European Open mag doorgaan in coronaproof Lotto Arena
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/d7/d7508b5c-3341-43ae-bba4-d0004fc3ca83/persconferentie-european-open-1440x450.jpg

European Open mag doorgaan in coronaproof Lotto Arena

Publié le sam. 17.10.2020

Positief nieuws daarnet op de persconferentie van European Open. De vijfde editie van het internationaal tennistornooi van 18 tot 25 oktober in de Lotto Arena mag doorgaan. 

“Na de beslissingen van het overlegcomité gisterenavond ging de European Open proactief op zoek naar oplossingen om de bezoekers een veilig gevoel te geven,” aldus Dick Norman, tornooidirecteur van de European Open. In overleg met de werknemers van Sportpaleis Group en Tele Ticket Service werden twee zaken beslist. 

Als eerste zullen alle wedstrijden, behalve op zondag 18 oktober, een uur vroeger gespeeld worden. De deuren zullen bijgevolg ook één uur vroeger open gaan. Dit werd beslist om ervoor te zorgen dat alle bezoekers voor de avondklok veilig thuis geraken.

Ook zullen alle bezoekers op een grotere afstand van elkaar zitten. In evenementenzalen en theaters is het toegelaten om op 1 meter van elkaar te zitten, maar door aan iedere bubbel nu twee bubble seats toe te wijzen zullen bezoekers op meer dan 1,5 meter van elkaar zitten.

Dick Norman is blij dat deze editie kan doorgaan en kreeg hierbij steun van Vlaanderen, de stad en Sportpaleis Group. “Het was makkelijker geweest om het tornooi niet te laten doorgaan, maar met dit tornooi slagen we erin om spelers, vrijwilligers, catering en andere werknemers in de sportwereld aan het werk te zetten.”

Elke dag zijn er ongeveer 1.500 tickets beschikbaar in plaats van de 5.000 tickets in normale tijden. Voor iedereen die er nog bij wil zijn moet snel zijn want de tickets gaan snel de deur uit.

Meer nieuws over de draws volgt straks tussen 18u en 18u30.