Afficheur de contenu Web
  • European Open organiseert Guinness wereldrecordpoging

European Open organiseert Guinness wereldrecordpoging

Publié le mar. 06.09.2016

Vanaf zaterdag 8 oktober zullen Antwerpenaren, toeristen en pendelaars raar opkijken wanneer ze het Centraal Station in Antwerpen uitlopen. Naar aanleiding van de European Open, het enige ATP World Tour toernooi van België dat plaatsvindt tussen 17 en 23 oktober in de Lotto Arena, zal er immers op het Astridplein een oefenterrein worden aangelegd. Toptennissers als Goffin, Ferrer en Gasquet zullen er een balletje kunnen slaan voor het oog van menig voorbijganger alvorens aan het echte werk te beginnen.

Bij de officiële opening van het oefenterrein vindt een Guinness wereldrecordpoging plaats waarbij wordt geprobeerd om het wereldrecord van het aantal meest opeenvolgende singles tennismatchen gespeeld door 1 individu te breken.

Het voormalig record staat momenteel op naam van Mike Mitchell (UK) die op Wimbledon vorig jaar 36 opeenvolgende matchen speelde over een periode van 34 uur. Partner van deze wereldrecordpoging is de Kim Clijsters Academy. Als ambassadrice van SOS Kinderdorpen zet onze Belgische trots met plezier haar schouders mee onder dit sportieve initiatief waarvan de opbrengst integraal aan SOS Kinderdorpen wordt geschonken.

De organisatie mikt op 25.000 euro voor de aanleg van een nieuw multi-sport terrein in het SOS Kinderdorp van Trjavna in Bulgarije. Kim Clijsters schakelde een aantal van haar contacten uit de tennis- en BV-wereld in om deze recordpoging tot een goed einde te brengen want onder anderen Kim Gevaert en Guga Baúl doen ook al mee.

Maxime Braeckman gaat uitdaging tennismarathon aan

Maxime Braeckman (31 jaar) is de man die de uitdaging op 8 oktober aangaat. Hij is geen onbekende in het tenniswereldje. Braeckman won al drie keer het Belgian Circuit, reisde de wereld rond als voormalig sparring partner van Xavier Malisse, was coach van Kirsten Flipkens en is sinds 2012 werkzaam als trainer op de Kim Clijsters Academy waarvoor hij onder anderen de beloftevolle Lara Salden en Seppe Cuypers begeleidde tijdens het junioren ITF circuit.

Wie de Guinness wereldrecordpoging wil sponsoren kan via de sponsorpagina op de website van SOS Kinderdorpen een online donatie overmaken. Naast de gelden die via deze weg worden verzameld zal Tennium, de organisatie achter de European Open, samen met de sponsors een duit in het zakje doen.