Afficheur de contenu Web
  • De European Open pakt uit met sterkste deelnemersveld ooit
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/cd/cd4f18cb-5cb2-4774-ae3c-a69add3b2f16/european-open-tennis-playlist-news.png

De European Open pakt uit met sterkste deelnemersveld ooit

Publié le ven. 25.09.2020

De European Open is erin geslaagd om liefst 8 spelers uit de top 20 naar de Lotto Arena te halen, waaronder top 10-speler Matteo Berrettini (ATP 8). David Goffin was de eerste die zijn deelname aan het tornooi bevestigd heeft, iets wat we heel erg waarderen. Fabio Fognini, Grigor Dimitrov, Andrey Rublev en Kei Nishikori zijn bekende namen en topspelers die voor het eerst deelnemen in Antwerpen.

“Naast (Belgische) topspelers zoals David Goffin en ons dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen, was het voor ons een hoofddoel om een goeie mix van nieuwe wereldtoppers en de toppers van de toekomst naar de Lotto Arena te halen”, aldus tornooidirecteur Dick Norman.

“Met Matteo Berrettini (winnaar van 3 ATP 250 tornooien en vorig jaar halve finalist op de US Open) halen we voor het eerst een buitenlandse top 10-speler binnen, iets waar we heel trots op zijn. Fabio Fognini, een kleurrijk figuur in de tour, die vorig jaar de ATP Masters 1000 in Monte Carlo won, proberen we al jaren naar Antwerpen te halen en dat is nu gelukt.”

“Ik ben ook super tevreden met de komst van Grigor Dimitrov alias Baby Federer. Hij won al acht ATP-titels, waaronder ook de ATP World Tour Finals (2017). Kei Nishikori is nog zo’n bekende naam die drie jaar in de top 10 van de wereld stond met een vierde plaats als uitschieter. Ook Andrey Rublev, die al 4 ATP-250 tornooien won, zal van de partij zijn.”

Maar liefst 8(!) spelers uit de top 20, waaronder een top 10 speler (7 van hen zijn ex-top 10 spelers) hebben hun deelname aan de European Open bevestigd waardoor de fans van heel wat toptennis zullen kunnen genieten.”

“Zoals altijd brengen we ook dit jaar een Next-Gen toptalent met de 21-jarige Alex de Minaur (ATP 27), die vierde staat in de Next Gen-competitie en vorig jaar nog de finale van de Next-Gen Masters in Milaan bereikte.”

“Kimmer Coppejans krijgt een wildcard voor de hoofdtabel en Ruben Bemelmans voor het kwalificatietornooi”, aldus nog Dick Norman.

UITERST VEILIG GENIETEN VAN TOPTENNIS

“We zijn heel blij dat het tornooi toch kan plaatsvinden in deze uitdagende omstandigheden”, dixit Dick Norman. “Als we dit deelnemersveld zien, dan lonen alle geleverde inspanningen van de laatste maanden en zijn we heel blij dat al deze toppers naar Vlaanderen komen. Dank alvast aan onze trouwe sponsors om dit te helpen waarmaken.”

“We hebben met een heel gemotiveerde ploeg maanden keihard gewerkt om een veilig tornooi te organiseren. We garanderen dan ook dat we de fans in veilige omstandigheden van toptennis zullen kunnen laten genieten.“

“Meer goed nieuws is dat we de toelating krijgen om beperkt publiek toe te laten. We kunnen bijna 30% van de capaciteit in verkoop laten gaan, rekening houdend met de één meter afstand tussen de verschillende bubbels. Zo zal er telkens een volle rij vrij gelaten worden en een stoel tussen de verschillende bubbels. Noteer dus alvast in jullie agenda dat we aanstaande vrijdag 25 september de ticketverkoop opstarten.”

Wie er graag bij wil zijn wacht best niet te lang om zijn tickets te bestellen, want we krijgen van heel wat Belgische en buitenlandse tennisfans te horen dat ze naar toptennis als dit snakken.”

Van 18 tot en met 25 oktober wordt de Lotto Arena in Antwerpen dus opnieuw de hotspot voor toptennis in Vlaanderen. De volledige inschrijvingslijst van de European Open kan geraadpleegd worden op www.europeanopen.be.