Afficheur de contenu Web
  • Hoe ziet de ideale setlist van Night of the Proms eruit volgens ons

Hoe ziet de ideale setlist van Night of the Proms eruit volgens ons

Publié le jeu. 21.11.2019

Dit weekend is er weer het grootste muziekfeest van het jaar in het Sportpaleis. Night of the Proms, waar klassieke muziek de popmuziek ontmoet en waar dit jaar ook een jubileum wordt gevierd. Night of the Proms is toe aan zijn 35e editie en over de jaren kwamen al heel wat bekende koppen voorbij. Ook dit jaar is het niet anders en pakten de organisatoren uit met een top line-up. De setlist is staatsgeheim, dus wij stellen alvast onze ideale setlist op. 

Antwerp Philharmonic Orchestra - I’m so Excited
Tony Henry – Nessun Dorma
Antwerp Philharmonic Orchestra & Fine Fleur – Maria/America (West Side Story)
10cc – The Things We Do For Love
10cc – Dreadlock Holiday
10cc – The Wall Street Shuffle
Antwerp Philharmonic Orchestra & Fine Fleur -  De lichtjes aan de Schelde
Bart Peeters – Lepeltjesgewijs    
Bart Peeters – Twijfel niet en dans met mij
Antwerp Philharmonic Orchestra – Bridge Over Troubled Water
Ronan Keating – I Love It When We Do    
Ronan Keating – Lovin’ Each Day
Ronan Keating – When You Say Nothing At All
Antwerp Philharmonic Orchestra – Faithless medley (Classical)
Maxi Jazz – Dance4Life    
Maxi Jazz – Insomnia
Maxi Jazz – God Is A DJ
Antwerp Philharmonic Orchestra & John Miles – Mr. Blue Sky
John Miles – Music
All artists – Let It Be

Het Antwerp Philharmonic Orchestra draait al mee sinds begin jaren ’90 en brengt elk jaar de mooiste melodieën naar het grote podium. Zo ondersteunen ze de artiesten tijdens hun performance maar spelen ze ook nummers als orkest, ondersteund door het Fine Fleur koor. Als het aan ons lag zouden we het APO onder leiding van Alexandra Arrieche, de hele avond laten spelen. Waarom willen wij bovenstaande nummers zien op de setlist? ‘De lichtjes aan de Schelde’, gewoon omdat het een mooie ode is aan hometown Antwerpen en ‘I’m so Excited’, want we zijn ook echt ‘excited’ tijdens Night of the Proms. ‘Bridge Over Troubled Water’ zou een mooie ode zijn aan Art Garfunkel die tijdens de 3e editie ons podium in vuur en vlam zette. 

10cc heeft te veel goede nummers om er maar een paar te kunnen uitkiezen. Maar wees eerlijk, ‘Dreadlock Holiday’ kan niet ontbreken. ‘I don’t like cricket, oh no, I love it’, voilà daar zitten jullie dan ook weer de hele avond met in je hoofd. 

Bart Peeters is niet alleen presentator, maar zal ook een paar nummers zingen tijdens Night of the Proms. Volgens ons zouden dit zeker ‘Lepeltjesgewijs’ en ‘Twijfel niet en dans met mij’ moeten zijn, want we willen natuurlijk het hele Sportpaleis laten dansen! 

Als we aan Ronan Keating denken, rijden we door memory lane. Er komen instant herinneringen boven naar de boyband-periodes. Maar Ronan Keating heeft solo heel wat hits te pakken gehad en we willen toch dat hij die in de verf zet als hij langskomt. Gegarandeerd dat de hele zaal meebrult met deze nummers. 

Wie anders dan Maxi Jazz van Faithless kan het kot op stelten zetten? Even losgaan op de grootste Faithless nummers kan zeker geen kwaad. For this weekend, Maxi Jazz is our DJ 😂
 
De 35e editie kan alleen maar afgesloten worden met mister Proms, John Miles. ‘Music’ was ook onze eerste liefde, daarom viert Night of the Proms zijn 35e verjaardag!

We zien jullie op vrijdag en zaterdag!