Afficheur de contenu Web
  • Little Mix schrijven geweldige powersongs met elk een duidelijke boodschap

Little Mix schrijven geweldige powersongs met elk een duidelijke boodschap

Publié le jeu. 26.09.2019

Little Mix, de Britse meidengroep heeft het al ver geschopt in de wereld. Van een (aparte) deelname in X-Factor tot internationale popsterren. Jesy, Perrie, Leigh-Anne en Jade passen perfect samen en schrijven dan ook wereldhits. Maar waar gaan die nummers nu eigenlijk over? Zoals alle mixers wel weten staan de dames voor ‘girl power’ en laten ze niet met zich sollen. En dat is ook wat ze voornamelijk willen overbrengen naar de wereld. 

Strip – Little Mix ft. Sharaya J (LM5, 2018)

Iedereen staat wel eens voor de spiegel met de gedachte: dit kan beter. En iedereen krijgt wel eens kritiek op jullie uiterlijk, zo ook de dames van Little Mix, zeker Jesy. In dit nummer komen de dames op voor zichzelf en voor hun vrouwelijke fans die te maken hebben met negatieve commentaren op hun voorkomen. Het nummer staat één en al voor ‘body positivity’ en het feit dat je niet mag stilstaan bij wat de rest van jou denkt. In het lied maken ze ook verwijzingen naar de nadelen van sociale media. 

Kleine anekdote: er zit een verwijzing in naar de Daily Mail, een Brits dagblad, dat eerder al veel kritiek heeft geuit op de weinig verhullende outfits van de dames. 

You say I ain't pretty
Well I say I'm beautiful, it's my committee
Say we too provocative
Still look at me, look at me, look at me, oh
Come for my girls, you blocked
Daily mail ratin', mañana a la noche
I don't owe you nothin'
Nah, I don't give a... no, not anymore


Wings – Little Mix (DNA, 2012)

Het nummer werd geschreven nadat ze X-Factor wonnen, geïnspireerd op hun ervaringen tijdens de shows. Er was veel negativiteit en twijfel bij de groep, vooral ook omdat ze elkaar niet kenden, hierdoor begonnen ze te twijfelen aan zichzelf. Wat ze met dit nummer willen duidelijk maken is dat je moet zijn wie je bent en je niet voordoen als iemand anders. Blijf jezelf en trek je niets aan wat andere mensen van je denken. Deze boodschap willen ze de fans meegeven. 

Om het op een toffe manier te verwoorden: we kregen allemaal onze vleugels mee bij de geboorte en deze moeten we gebruiken om uit te vliegen, om onze doelen en dromen te bereiken. 
What a message 🤩

Your words don't mean a thing
I'm not listening
Keep talking, all I know is

Mama told me not to waste my life,
She said spread your wings my little butterfly
Don't let what they say keep you up at night
And they can't detain you
'Cause wings are made to fly
And we don't let nobody bring us down
No matter what you say – it won't hurt me
Don't matter if I fall from the sky
These wings are made to fly

Salute – Little Mix (Salute, 2013)

Dit nummer bevat verschillende militaire metaforen om één duidelijke boodschap weer te geven. It’s all about ‘girl power’. Het nummer is een oproep naar alle vrouwen, waar ze zich ook bevinden, om te strijden tegen de denkbeeldige vijand die hun weg staat. Vooral dus de gender ongelijkheid. 
De boodschap van het nummer is hetzelfde als honderden anderen die hen vooraf gingen, zoals Run The World van Beyoncé of God Is A Woman van Ariana Grande. 

Sisters we are everywhere
Warriors, your country needs you
If you're ready ladies, better keep steady
Ready, aim, shoot
Don't need ammunition, on a mission
And we'll hit you with the truth
Divas, queens, we don't need no man, salute!


De Little Mixers zijn duidelijk fan van feministische powersongs, maar wij zijn vooral fan van hen. We zien jullie morgen mixers! 🤩