Afficheur de contenu Web
  • Lode Vereecke, een Bike For Live2020 fietsheld
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/75/75f86a73-90f5-431e-a8ea-df30ba2fa610/lode-vereecke-news.jpg

Lode Vereecke, een Bike For Live2020 fietsheld

Publié le lun. 14.09.2020

Het verhaal van Lode, een wel heel gemotiveerde fietser

Ah, Lode Vereecke, onze favoriete producer bij PSE Belgium. Elke dag, van ’s ochtends tot ’s avonds met een glimlach op zijn gezicht. Jammer genoeg hebben we zijn goede vibes nog niet kunnen ontvangen sinds maart, omdat de livemuzieksector sinds dan al stilligt. En dat vindt hij net zoals wij en jij super jammer. Maar Lode heeft, letterlijk, niet stilgezeten. Bijna elke dag kroop hij op de fiets, daarom was hij ook één van de eerste deelnemers van Bike For Live2020. Op 20 september fietst Lode voor Bike For Live2020 van Capitole Gent naar het Sportpaleis Antwerpen, maar vorige week deed hij iets compleet zots, iets wat niemand anders ooit al heeft gedaan, of dat denken we toch. 😂😂 We laten het hem zelf aan jou vertellen.

"Eens naar alle zalen van de Sportpaleis Group fietsen op één dag, een route waar ik al lang met in m’n hoofd zat. En, eindelijk is het ervan gekomen! Maar wacht, ik heb dit niet enkel voor mezelf gedaan. Ik wil deze knotsgekke fietstocht ook gebruiken om aan te tonen dat de deuren van onze zalen (Vorst Nationaal, Sportpaleis, Lotto Arena, Ethias Theater, Ethias Arena, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen) al bijna een halfjaar potdicht zijn, en ik kon het nu ook met mijn eigen ogen aanschouwen.

Doordat concerten en evenementen niet kunnen plaatsvinden, verliezen veel van onze vaste leveranciers en freelancers een groot deel van hun inkomen. Het gaat niet alleen om de artiesten, maar ook cateraars, technische crew, roadies, podiumbouwers, muzikanten, noem maar op. Helaas kunnen velen onder hen – door hun statuut bijvoorbeeld - geen beroep doen op steunmaatregelen van de overheid, waardoor ze het financieel steeds moeilijker krijgen. Ze vallen dus tussen de mazen van het net.

Eens de cultuursector terug zal mogen opstarten, zullen we deze professionals hard nodig hebben. Daarom lanceerden wij met de collega’s van Sportpaleis Group, Bike For Live2020. Op autoloze zondag springen we op de fiets voor een ritje naar keuze tussen enkele van onze zalen en laten we ons daarvoor persoonlijk sponsoren. Alle gesponsorde bedragen gaan naar het solidariteitsfonds LIVE2020.

Via mijn persoonlijke profielpagina op Bike For Live2020 kan je het fonds sponsoren. Als je graag concertjes meepikt en dit opnieuw wil doen in de toekomst, raad ik aan een kleine donatie te doen. Al is het maar 1 euro, dat is dan 1 euro dat ons verder helpt in de toekomst."


LODE  VEREECKE @ BIKE  FOR LIVE2020

Ook wij, zijn collega’s, wisten van niets. Om te horen dat Lode dit doet om de livemuzieksector te helpen geeft hij ons terug hoop. Hoop dat we hier allemaal samen doorkomen! The only way forward is together!

Bij voorbaat bedankt voor de eventuele donaties die je doet voor Bike For Live2020.