Afficheur de contenu Web
  • Minutenlange staande ovatie bij première spektakelmusical Mozart!

Minutenlange staande ovatie bij première spektakelmusical Mozart!

Publié le mer. 13.12.2017

Zondag 10 december vond in Stadsschouwburg Antwerpen de langverwachte première plaats van 'Mozart! - de Musical'. Het piekfijn uitgedoste premièrepubliek was duidelijk met grote verwachtingen afgezakt naar de Koekenstad en trotseerde maar wat graag de eerste sneeuw, voor wat aangekondigd werd als dé spektakelmusical van het najaar. Verwachtingen die, afgaande op de lyrische reacties na afloop, duidelijk meer dan ingelost werden.

Een ijzersterke cast, majestueuze kostuums, het draaiende podium, oogverblindende projecties die het Wenen van de 18de eeuw deden herleven en prachtige, verrassende muziek van de hand van grootmeester Sylvester Levay, gebracht door een groot live orkest,...

België heeft er een nieuwe musicalster bij

Er werd zichtbaar met gulzige teugen genoten van het geboden spektakel. Een minutenlange staande ovatie viel de cast en creatives na afloop dan ook ten deel, maar het grootste open doekje was toch wel weggelegd voor hoofdrolspeler Ruben Van keer. De voor velen nog onbekende 27-jarige Belgische musicalacteur, blies iedereen omver met zijn onwaarschijnlijke vocale capaciteiten en interpretatie van muzikaal genie én rock star avant la lettre Wolfgang Amadeus Mozart. België heeft er een nieuwe musicalster bij, zoveel is duidelijk.

"Zo indrukwekkend wat er allemaal op je afkomt. Bijzonder sterke cast, de stemmen waren fantastisch!"
- Pascale Naessens -

"Top of the bill, te vergelijken met wat er in Londen en Parijs gebeurt, en dat hier in Vlaanderen...iedereen moet dit zien!"
- Erik Goris -

"Zo verrassend, een soort pop rock, een absolute aanrader!"
- Josje Huisman -

"Fantastische projecties en de dualiteit tussen de rebelse Mozart en de prachtige muziekschrijver zit heel goed in de musical verwerkt"
- Paul Jambers -

Nog tot en met 7 januari 2018 brengt Music Hall in samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien 'Mozart! - de Musical' op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen. Er werden extra voorstellingen in verkoop gezet wegens de enorme belangstelling, maar we zouden aanraden om toch maar niet te lang te aarzelen om tickets te bestellen, indien u de man achter de legende nog wil gaan ontdekken in deze verbluffende productie .

(c) Foto: Luk Monsaert