Afficheur de contenu Web
  • Musicalster Ann Van den Broeck leert je in haar eerste boek zingen
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/c6/c62a7268-77a1-4f04-99d7-768604edbf32/20201019-ann-van-den-broeck-news-1440x450.jpg

Musicalster Ann Van den Broeck leert je in haar eerste boek zingen

Publié le lun. 19.10.2020

Musical leading lady Ann Van den Broeck bracht onlangs haar eerste boek 'Zing!' uit. Op de coverflap van het boek lezen we dat zingen "maar een stukje over talent" gaat. Volgens de auteur gaat het "vooral over training waarbij je telkens opnieuw spieren ontdekt waarvan je niet wist dt ze bestonden". En dat laatste is meteen ook het onderwerp van het boek.

"Zelf ben ik al heel mijn leven in de ban van zingen. Als kleuter was ik constant melodietjes aan het neuriën. Heel mijn jeugd zong ik bij geweldige jeugd- en kinderkoren en ik droomde ervan om van zingen mijn beroep te maken", schrijft ze. Dat ze een opleiding ging volgen aan het Conservatorium van Brussel en Antwerpen was dan ook bijna vanzelfsprekend. Na haar studie rolde ze de televisie- en theaterwereld in.

Dertig jaar zangervaring in één boek gebundeld

Het boek 'Zing!' is gebaseerd op haar zangervaringen van de voorbije dertig jaar en staat vol nuttige tips en tricks. "Alles wat ik weet en toepas, staat in het boek", zei ze recent nog in een interview op Radio 2. Het boek is een must voor iedereen die graag zingt en zijn of haar stemtechniek wil verbeteren. Volgens Ann Van den Broeck heeft een goede ademtechniek trouwens ook een positieve invloed op het welzijn. "Door de diepe ademhaling die je bij zingen gebruikt, verbetert je bloedsomloop waardoor de cellen in je lichaam meer zuurstof krijgen en beter functioneren", schrijft ze. Door het zingen komen in je lichaam allerlei stoffen vrij die stressverlagend werken en een gelukzalig gevoel geven. Dus een extra reden om het boek te lezen.

De theorie én praktijk van het zingen

Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Ann Van den Broeck bespreekt eerst de anatomie van de stem. Daarna volgt een belangrijk hoofdstuk over 'ademen' waarbij ze het vooral over de fysieke aspecten van zingen heeft. In het derde deel helpt Ann Van den Broeck jou om je eigen stem te ontdekken. Wat het in de praktijk betekent om te zingen, beschrijft ze in hoofdstuk vier. Je verneemt hoe je je lijf, gezicht en stem kan opwarmen voor het zingen. Bovendien kom je ook meer te weten over verschillende stemtechnieken. Helemaal op het einde van het boek leer je nog hoe je je stem en het zingen kan onderhouden en geeft ze de lezer nog een aantal tips mee.

Het boek is ongelofelijk waardevol voor iedereen die zich graag wil verdiepen in de kunst van het zingen.

We ontvingen een recensie-exemplaar dat we heel graag aan één van onze lezers schenken. Als je ons kan laten weten hoe de bekende echtgenoot van Ann Van den Broeck heet, maak je kans op het exemplaar. Waag je kans!