Afficheur de contenu Web
  • Office Songs: Leer onze collega’s kennen. Deel 7: Picha en Ewa
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/61/61709deb-abab-4e4c-a6db-267ba1e390e9/john-miles-news-1440x450.jpg

Office Songs: Leer onze collega’s kennen. Deel 7: Picha en Ewa

Publié le mar. 30.06.2020

De maand juni wordt afgesloten met het laatste deel van onze office songs. Vandaag leren jullie Picha en Ewa kennen.

Picha heeft al een lange geschiedenis in de rock ’n roll wereld. Sinds 2014 is ze te werk als group sales coordinator van Sportpaleis Group. Ze zet zich in om groepen, vanaf 20 personen, te helpen met tickets kopen voor een bepaalde voorstelling. Daarnaast zorgt ze ervoor dat Cirque du Soleil elk jaar een schitterende show kan neerzetten in één van onze zalen. 

Daarom koos ze ook voor het nummer Alegria van Cirque du Soleil.

“Dit nummer doet me altijd denken aan één van mijn collega’s. Op elk ogenblik en soms de meest onmogelijke uren stalkt hij me via sms, e-mail, messenger met Alegria van Cirque du Soleil. Ik denk dat het 2013 was dat ALEGRIA hun “definitieve buiging” maakte in de Lotto Arena, na 20 jaar wereldwijd getoured te hebben.


Ik was erbij op de finale show en heb van het begin tot het einde van de show geweend, zo ontroerd te weten dat de show stopte. Mijn collega is blijven aandringen op de terugkeer van ALEGRIA, elke andere show van Cirque die naar België kwam vond hij “meer van hetzelfde”. Ik heb dan in Montréal (HQ Cirque) aangedrongen om ALEGRIA please please please terug te brengen om van zijn gezaag af te zijn.

En zo geschiedde: in april 2019 , 25 jaar na de eerste première, ging ALEGRIA opnieuw in Montréal in première, in een revised version weliswaar. Samen hebben we onze agenda geblokkeerd in april om naar Canada te gaan. ALEGRIA betekent vreugde. Precies wat we allemaal nodig hebben. 


De dag dat ons geliefde paleis de deuren terug opent, het volk opnieuw binnenstroomt en de muziek door de boxen davert,  het applaudisseren en het gegil weerklinkt. Dat zal vreugde zijn. Immens veel vreugde. En waarschijnlijk zal ik terug wenen dan ….van vreugde !”

 Gewoon dit verhaal al brengt ons vreugde. 

Maar Picha is een gigantische muziekkenner, dus koos ze gewoonweg nog een nummer. Born Slippy van Underworld. In november 2019 speelden ze in de Lotto Arena, en inderdaad Picha was erbij. 

“Het dak ging eraaaafff! Voor mij in de top 3 van beste concerten in 2019. Wat een ambiance, wat een feest, wat een sfeer.

Na het concert lag de Lotto Arena er als een slagveld bij. Hoogdag voor food & beverages collega qua omzet bier 😂 Het was een concert waar alle parameters op “perfect” stonden. De wereld staat even stil en je gaat volledig op in het moment. Puur genieten. Moge ze snel terug komen 😊… zeer zeer snel.. “

 Het zal wel zijn!

De laatste collega die we willen voorstellen is Ewa. Zonder Ewa zouden we nergens zijn. Zij zorgt ervoor dat we propere bureaus hebben en dat er elke middag eten op tafel staat voor ons. En het is net zij dat voor het ultieme Sportpaleis nummer koos. John Miles met Music. 

“Ik denk dat ergens elke collega dit nummer associeert met het Sportpaleis. Elke keer ik dit nummer hoor denk ik aan alle collega’s en het gebouw met het blauwe dak. Al sinds de eerste Night of the Proms is hij erbij en hij heeft maar een handvol Proms gemist. Het is een vaste waarde in de Sportpaleiscultuur.”

Daar heeft Ewa helemaal gelijk in. Music is hét nummer van al onze collega’s.

Bedankt aan iedereen die onze collega’s beter wilden leren kennen. Heb je toch nog eens zin om de artikels te herlezen? Geen probleem, je vindt ze hieronder terug!

See you soon! 

Deel 1: Stefan en Sven
Deel 2: Lode
Deel 3: Kristel en Peter
Deel 4: Coralie, Davy en Alexia
Deel 5: Sanne, Birgit en Shary
Deel 6: Murielle, Ricardo en Innes