Afficheur de contenu Web
  • Solidariteitsfonds LIVE2020 keert eerste schijf financiële steun uit
https://content-eu-8.content-cms.com/12becebc-ce88-4f3c-844b-fed0588ae8fb/dxdam/bf/bf4f980e-015e-49b3-9a01-06e33a6b2f17/LIVE2020-1440x450-2.jpg

Solidariteitsfonds LIVE2020 keert eerste schijf financiële steun uit

Publié le mer. 04.11.2020

LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector geeft vandaag een eerste duwtje in de rug. Aan collega’s uit de sector die uitzonderlijk zwaar getroffen zijn en zich door de Covid-19 crisis in een financieel kwetsbare situatie bevinden. Aan kleine en middelgrote muziekorganisaties die steun nodig hebben om een event mogelijk te maken in de huidige omstandigheden.

Een eerste schijf van 179.022 euro wordt uitgekeerd. Dit is meer dan de 105.000 euro die oorspronkelijk voorzien werd voor deze eerste ronde. Maar gezien de middelen die nu reeds in het fonds zitten, kon het beheerscomité alle door de jury positief beoordeelde dossiers honoreren. Een bedrag van 110.250 euro wordt verdeeld aan individuen, 68.772 euro gaat naar relanceprojecten. Bijgestaan door de Koning Boudewijnstichting beoordeelde een onafhankelijke, evenwichtig samengestelde jury alle ingezonden dossiers. LIVE2020 benadrukt dat de geboden financiële steun absoluut geen alternatief is voor de steunmaatregelen van de overheden. De livemuzieksector heeft een extra financiële reddingsboei nodig van minstens ettelijke tientallen miljoenen, en daarvoor wordt rechtstreeks gekeken naar de verschillende overheden in ons land.

De voorbije maanden ontving LIVE2020 mooie giften van particulieren en bedrijven. Maar ook de sector zelf, groot én klein, draagt bij. Festivals als Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Dranouter Festival, Dour Festival, Goezot; concertzalen zoals Ancienne Belgique, Het Depot, Bozar, CC De Steiger en de Sportpaleisgroep, maar ook artiesten zoals Bazart, Ansatz Der Machine, Het Zesde Metaal en Kevin Morby zorgden reeds voor mooie bijdragen aan het fonds. Nog altijd worden er nieuwe acties opgestart. Duyster (Studio Brussel) verkoopt exclusieve sweaters en t-shirts ten voordele van LIVE2020 en in aanloop naar de komende Red Bull Elektropedia Awards, die op woensdag 25 november online uitgereikt worden, wordt een veiling met memorabilia georganiseerd voor het fonds.

Blijf LIVE2020 steunen door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één te organiseren. Zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn. Het LIVE2020 fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting die in alle neutraliteit de werking controleert en toeziet op de correcte verdeling van de verzamelde middelen. Binnenkort zal een volgende aanvraagronde voor steun opgestart worden.