Afficheur de contenu Web
  • Sweattember: Sport, sport en nog meer sport tijdens de maand september

Sweattember: Sport, sport en nog meer sport tijdens de maand september

Publié le jeu. 12.09.2019

Ah, september, de start van het nieuwe concertseizoen, maar tevens ook het begin van een nieuw sportseizoen. Basketbal, volleybal, gymnastiek, paardensport en zelfs over-the-top kunstjes met monstertrucks. Er staat ons nog veel te wachten de komende maanden.

Door de mazen van het net

Voor het eerst organiseert TopVolley Belgium een EK Volleybal voor mannen, samen met 3 andere gastlanden namelijk Nederland, Slovenië en Frankrijk. We kunnen deze milestone van TopVolley meteen vieren in de Lotto Arena en het Sportpaleis. In 4 landen strijden 24 teams tijdens 76 matches om de Europese titel. Kom dus zeker onze nationale trots, de Belgian Red Dragons, aanmoedigen tijdens hun poulewedstrijden in de Lotto Arena van 15 tot 19 september. De teams die overblijven spelen de achtste – en kwartfinales in de sporttempel van Vlaanderen, het Sportpaleis. Op 29 september weten we dan ook wie de beker mee naar huis neemt, en wij kruisen onze vingers alvast voor de Belgian Red Dragons. De finale zal gespeeld worden in Parijs.

Samen giants

Na een geweldig seizoen zijn de Telenet Giants Antwerp klaar om er weer aan te beginnen. In mei gingen ze aan de haal met de bronzen medaille van de Basketball Champions League, ook dit jaar hopen we dat ze een plaats in de Final Four bemachtigen. De eerste match van hun Europese campagne gaat door op 30 september tegen de Sodertalje Kings (SWE) of Balkan Botevgrad (BUL). We zien jullie daar. De reguliere competitie start in oktober met meteen een match tegen de Stella Artois Leuven Bears. We zijn allemaal Giants! Go Giants! #Samengiants

#BeActive

Tijd voor beweging. Van 23 tot 30 september is het de European Week of Sports. Samen met het personeel van de Sportpaleis Group zullen we ons tijdens die week extra inzetten om te sporten. Netbal, lopen, stappen en fitnessen, we doen wat vanalles om mensen aan te zetten tot bewegen. Volg het zeker op onze Facebook en Instagram pagina. #BeActive en niet alleen tijdens die week van het jaar, maar gewoon je hele leven lang.

Extra tips:

• 13 tot 20 oktober: European Open 2019 Lotto Arena Antwerpen (Tennis)
• 2 november: Enfusion Live Lotto Arena Antwerpen (Kickboks)
• 14 en 15 december: Gymgala Lotto Arena Antwerpen (Gymnastiek)
• 29 februari en 1 maart: Cavalluna, Legend of the desert Sportpaleis Antwerpen (Paardensport)