Afficheur de contenu Web
  • Test-Aankoop helpt gedupeerde klanten van malafide doorverkopers

Test-Aankoop helpt gedupeerde klanten van malafide doorverkopers

Publié le mar. 01.11.2016

We stelden vast dat er flink wordt gefraudeerd met de tickets die we voor verschillende evenementen verkopen. Denk je dat ook jij het slachtoffer bent van ticketfraude of heb je jouw tickets niet via de officiële verkoopsites van Tele Ticket Service of ProximusGoForMusic aangekocht, dan kan je dat melden bij Test-Aankoop.

Je hebt als gedupeerde klant recht op terugbetaling van de meerprijs die je bovenop de oorspronkelijke ticketprijs hebt betaald. Test-Aankoop en Tele Ticket Service willen je hierbij graag helpen.

Test-Aankoop start groepsvordering tegen Nederlandse websites die tickets doorverkopen

De verhalen van consumenten die slachtoffer werden van illegale doorverkooppraktijken klinken altijd hetzelfde: de gedupeerden zochten online een ticket voor hun favoriete concert, klikten op een van de eerste websites die Google hen voorstelde en betaalden tenslotte veel meer dan de officiële prijs.

Sinds 1 oktober 2013 geldt in België de wet dat de georganiseerde doorverkoop van concerttickets verbiedt. Dit geldt ook voor buitenlandse sites. Occasioneel doorverkopen mag wel, op voorwaarde dat u de prijs niet verhoogt en dat u het ticket niet hebt gewonnen of gekregen.

Wij lanceren een groepsvordering!

Het is de taak van de FOD Economie om op te treden, ook tegen de buitenlandse sites. Hoewel het probleem sinds lang gekend is, vroegen zij pas gisteren om de toegang tot drie sites te blokkeren. De lijst met andere doorverkoopsites die illegaal doorverkopen is echter zéér lang (een niet-volledige lijst van sites die aan illegale doorverkoop doen, vindt u op www.ilovemyticket.be).

Wanneer zal eindelijk ook tegen hen worden opgetreden?

Maar zelfs al worden deze sites geblokkeerd, hiermee heeft de consument zijn geld nog niet terug. Wij eisen dat de doorverkoopsites het verschil tussen hun vraagprijs en de officiële ticketprijs integraal aan de consumenten terug betalen!

Om die reden lanceren we een groepsvordering tegen www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl.

Als u slachtoffer bent geworden van woekerprijzen op deze sites, kunt u deelnemen aan de groepsvordering via het registratieformulier. Hebt u concerttickets aangekocht bij een andere doorverkoopsite dan degene die wij vermeld hebben, dan kunt u het formulier invullen en zullen wij u individueel begeleiden.

Registratieformulier voor de groepsvordering.

(bron: Test-Aankoop)