Voor de 26-jarige Zwitserse schlagerkoningin Beatrice Egli wordt 2016 een heel bijzonder jaar. In het voorjaar brengt ze een nieuw studioalbum uit en aansluitend start op 13 oktober in het Duitse Manheimm haar allereerste internationale concerttournee. Beatrice zal concerteren in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en ook in Denemarken én België. Zaterdag 12 november 2016 staat de nieuwe fonkelende ster aan het schlagerfirmament in het Ethias Theater in Hasselt.

Al van kindsbeen af wist de Zwitserse Beatrice Egli dat muziek haar missie zou worden. Met een uniek en warm stemgeluid wist ze al op 9-jarige leeftijd de weg naar het podium te vinden en iedereen te ontroeren. Dat ze geen voltijdse kapster zou worden, had ze na haar studies en na één jaar activiteit al lang begrepen, want meer dan ooit lag haar hart en ziel bij de muziek. Na een opleiding aan de Schauspielschool in Hamburg was ze helemaal overtuigd dat ze er voluit voor zou gaan.

In 2007 vormde Beatrice samen met Lys Assia een muzikaal duo. Met hun debuutsingle en album ‘Sag mir wo wohnen die Engel’ hadden beide dames heel wat succes in Zwitserland. Hoogtepunt was zonder meer de onderscheiding en nominatie voor de Grand Prix der Volksmusik. In de herfst van 2007 trad Beatrice voor het eerst op in het Herbstfest der Volksmusik van Florian Silbereisen. In 2009 was ze met haar single ‘Lippenstift’ te gast in Musikantenstadl.

De grote internationale doorbraak voor Beatrice Egli volgde in 2013, toen ze deelnam aan het RTL-programma Deutschland sucht den Superstar. Met haar hartverwarmende schlagerliedjes blies ze de concurrentie naar huis. Gedragen door het publiek én door de kijkers won ze met 70 % van de stemmen de finale, wat haar meteen ook een mooi platencontract opleverde bij Universal Music. De eerste single ‘Mein Herz’ – een compositie van Dieter Bohlen (ex-Modern Talking) – was meteen een schot in de roos en bereikte de eerste plaats in de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse hitlijsten. Het daaropvolgende studioalbum ‘Glücksgefühle’ schoot als een komeet door de internationale charts, bereikte de absolute top en werd goud (Duitsland, Oostenrijk) en platina (Zwitserland). De populariteit van Beatrice Egli steeg zienderogen. De fans en het publiek ontdekten inmiddels ook haar vroegere werk. Zo dook het album ‘Feuer und flame’ – dat ze uitbracht in 2011 – twee jaar na release terug op in de hitlijsten.

Beatrice Egli bevestigde in november 2013 toen ze het album ‘Pure Lebensfreude’ uitbracht. Opnieuw werd de cd een voltreffer met een nummer 1-status in Zwitserland en een top 10 in Duitsland en Oostenrijk. In maart 2014 zwol de prijzenkast verder aan. De ravissante blondine kreeg op de Duitse Echo’s de prijs van ‘Newcomer des Jahres International’ uitgereikt en in eigen land mocht ze de prestigieuze ‘Prix Walo’ in ontvangst nemen in de categorie Schlager.

Egli sloot 2014 af met een nieuw studioalbum ‘Bis hierher und viel weiter’, dat opnieuw een weergaloos succes werd, en een reeks concerten tijdens de ‘Pure Lebensfreude-Tournee’.

“We zijn heel blij dat we in 2016 Beatrice Egli mogen verwelkomen op Belgische bodem. Het is de allereerste keer dat deze grote dame uit de Duitstalige schlagerwereld op tournee gaat. In totaal gaat ze 30 steden bezoeken, in de Duitstalige landen, maar ook in Denemarken en België. Zaterdag 12 november 2016 houdt Beatrice Egli halt in het Ethias Theater in Hasselt en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee, gelet op de grote populariteit die Egli de voorbije jaren al in ons land verworven heeft”, zegt Kris Bloemen namens concertorganisator Benelive Entertainment.


Partager: