Klik op de Koop tickets-knop om je aan te melden op de wachtlijst.

 

Support act: Bill Ryder-Jones

Opening deuren om 18.30 uur.
Het verdere tijdschema is momenteel nog niet gekend. Informatie hierover volgt.

Mumford & Sons komt terug naar Europa. De band bevestigde dertien live data in de lente van 2016, waaronder een concert in het Sportpaleis!

De Londense groep rond Marcus Mumford palmt met de vrolijke folkrock van debuutalbum ‘Sigh No More’ (2009) de hele wereld in. De plaat staat bol van accordeons, banjo’s en contrabassen, een geluid waar de wereld duidelijk op zat te wachten. Volgend op het overweldigende succes van de eerste plaat trekken Mumford & Sons maandenlang de hele wereld rond. Hun muziek wordt overal op groot enthousiasme onthaald en bekroond met prestigieuze nominaties en awards.

Het duurt even voor Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall en Ted Dwane tijd vinden om opnieuw de studio in te duiken. In het najaar van 2012 stellen ze uiteindelijk hun langverwachte tweede album ‘Babel’ voor, een parel die ze in 2013 live brengen in een compleet uitverkocht Sportpaleis.

Tijdens een lange rustpauze hebben ze een derde plaat gemaakt met James Ford, bekend van Arctic Monkeys en Haim. ‘Wilder Mind’, de plaat waarop de banjo werd ingeruild voor elektrische gitaren, is beschikbaar sinds 4 mei 2015 en brengt de Britten naar heel wat klinkende zomerfestivals, waaronder Rock Werchter.

Op 24 mei 2016 houdt hun splinternieuwe en grootse Europese tournee halt in ons land. Zowel de grootste hits als nieuwe songs zullen de revue passeren in het Sportpaleis.

Dit evenement is afgelopen


Deel: