In 2016 gaat het populairste schlagerduo van Duitsland opnieuw de baan op. Vanaf 11 februari spelen Bernd en Karl-Heinz Ulrich niet minder dan 37 “Danke Freunde”-concerten in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland én België. Zaterdag 5 maart 2016 staan ze in het Ethias Theater.

In 1970 stond het duo voor het eerst op een podium, toen nog in hun thuishaven Mittelhessen. Maar het is vooral tijdens de voorbije tien jaar dat Bernd en Karl-Heinz helemaal wisten door te breken en ook internationaal een hele schare fans verzamelden. Ze werden ondertussen al twee keer genomineerd voor een Echo Award en kregen niet minder dan 40 gouden én platina trofeeën uitgereikt.

De broers zijn supersterren geworden, al horen ze dat woord zelf niet graag en linken ze het eerder aan ‘sterallures’. Liever blijven ze bescheiden onder al hun succes en laten ze geen kans onbenut om hun fans te bedanken voor de jarenlange steun. “Zonder onze fans zijn wij niets. We hebben alles aan hen te danken. Als zij tevreden en gelukkig zijn, zijn wij dat ook,” zeggen ze allebei.

Met hun “Danke Freunde”-tournee willen Die Amigos nog eens extra in de verf zetten wat hun fans en trouwe aanhangers voor hen betekenen. Ze zullen hun grootste hits zingen maar ook nieuw materiaal, want in de zomer van 2015 verschijnt er nog een gloednieuw album. Uiteraard in de geliefde Amigosstijl en -sound.

Danke Freunde, für die schönen Jahre,
Wir sagen Danke, für jeden Augenblick,
Danke Freunde, ihr seid ein Teil von uns
für alle Zeit, bis in die Ewigkeit


Deel: