Ennio Morricone ontvangt Golden Globe nominatie

In afwachting van zijn concert op 20 februari in het Sportpaleis met The 60 Years Of Music World Tour, neemt Ennio Morricone momenteel in Londen samen met regisseur Quentin Tarantino de lang verwachte muziek op voor diens nieuwste film 'The Hateful Eight' (release op 6 januari). Morricone kreeg hiervoor deze ochtend een Golden Globe nominatie. 

Morricone en Tarantino hebben samen een nostalgische sound en look uitgedacht voor 'The Hateful Eight' door gebruik te maken van 70mm-pellicule en vinylplaten. Ze namen begin december de filmsoundtrack live op voor een select publiek in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, waarbij de opname rechtstreeks op vinyl werd geperst. 

----------------

Zaterdag 20 februari 2016 komt Ennio Morricone met een volledig symfonisch orkest en polyfonisch koor naar het Sportpaleis. De eeuwig jonge maestro zal er een nieuwe ‘best of’ uit zijn carrière ten gehore brengen.

“Ik treed in 2016 op met een volledig nieuw programma met andere hoogtepunten, dat ik momenteel aan het samenstellen ben. Uiteraard is er altijd plaats voor de klassieke stukken uit de Sergio Leone-westerns en ‘The Mission’, maar de totaalervaring zal deze keer anders zijn. Zo zal ik een suite brengen met stukken muziek uit zeven verschillende Oscarwinnende films.”

Morricone componeerde de afgelopen 60 jaar meer dan 600 werken, grotendeels soundtracks voor talloze films en televisieseries. Een aantal van die composities zijn deel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn de muzikale thema’s uit ‘A Fistful Of Dollars’, ‘The Good, The Bad And Tthe Ugly’, ‘For A Few Dollars More’, ‘Once Upon A Time In The West’, ‘Bugsy’, ‘Once Upon A Time In America’, ‘The Mission’, ‘The Untouchables’, ‘Cinema Paradiso’ en – meer recent – ‘Django Unchained’ en ‘The Best Offer’.

Ennio won van tal van muziekprijzen (Grammy Awards, Golden Globes, Bafta Awards en Polar Music Prize), kreeg in 2007 een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre, en werd in 2009 als ridder opgenomen in de Franse Nationale orde van het Legioen van Eer.

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en gebruik van unieke instrumenten verhoogde hij het cinematografisch genot bij talloze filmklassiekers. Hij wordt op handen gedragen door muzieklegendes (Quincy Jones), filmregisseurs (Martin Scorsese en Quentin Tarantino) en hedendaagse popgroepen (Muse en The Divine Comedy).

Zaterdag 20 februari 2016 krijg je in het Sportpaleis een unieke kans om Ennio Morricone zijn ‘60 Years Of Music’ tot leven te zien (en horen) wekken.

Dit evenement is afgelopen

VIP TICKETS

Deel:

EXTRA INFORMATIE


Officiƫle website:

http://www.enniomorricone.org/