Florence Welch, de prettig gestoorde redhead uit Londen, houdt haar studies voor bekeken en besluit haar leven te wijden aan de muziek. Samen met vriendin Isabella Summers, bijgenaamd ‘Isabella Machine’ omdat ze zo straf is met elektronische instrumenten, richt ze in 2007 een band op. De gebundelde krachten zijn een gouden zaak, zo blijkt, want in geen tijd weet Florence + the Machine de hele wereld in te palmen. Een instant succes dat vooral te danken is aan de briljante hitsingles ‘Dog Days Are Over’ en ‘You’ve Got The Love’, uit debuutalbum ‘Lungs’ (2009).

Florence maakt live zo mogelijk nog meer indruk dan op plaat. In 2010 geeft ze een memorabel concert op de festivalweide van Werchter. De Pyramid Marquee is drie keer te klein en de vurige Welch rockt zo hard dat ze er een gescheurd kleed aan over houdt. Florence + the Machine levert met ‘Ceremonials’ (2011) een ijzersterk tweede album af. Het brengt haar, naast een plek op het hoofdpodium van Rock Werchter, twee Grammy nominaties op.

Het was even wachten op een opvolger, maar ‘How Big, How Blue, How Beautiful’ ligt net in de platenbakken en is meteen de laatste halte in de rechte lijn naar de absolute top. Terwijl de singles ‘What Kind Of Man’ en ‘Ship To Wreck’ volop de ether domineren, kondigt Florence aan dat ze er naar aanleiding van de nieuwe langspeler weer op uit trekt. De ‘How Big Tour’ houdt op woensdag 9 december halt in het Sportpaleis.

Dit evenement is afgelopen

VIP TICKETS

Deel:

EXTRA INFORMATIE


Officiƫle website:

http://florenceandthemachine.net/