Support acts: ARCH ENEMY – AMORPHIS

Nightwish staat als geen ander garant voor virtuoze perfectie. De Finse band slaagt er telkens weer in om fantastische droomwerelden op te roepen en de fans te raken met hun majestueuze symfonische heavy metal. Sinds hun oprichting in 1996, bijna twintig jaar geleden, draagt Nightwish creativiteit hoog in het vaandel. Dankzij hun constante drang naar vernieuwing mogen zij zich terecht één van de boegbeelden van het genre noemen. De groep haalt invloeden uit de symfonische rock, gothic en folk en overgiet deze met een flinke dosis metal. Tuomas Holopainen, de bezieler van de groep en de man aan de toetsen, is een veelzijdig songschrijver en leeft volledig voor zijn muziek. Zijn passie sijpelt door in elke noot van zijn werk. De Nederlandse zangeres Floor Jansen fleurt de power metal van Nightwish al sinds oktober 2012 op met haar ijzersterke stem. De band bestaat verder uit Marco Hietala (bas), Erno “Emppu” (gitaar), Kai Hahto (nieuw aan de drums) en Troy Donockley, die de Schotse doedelzak (uilleann pipes) bespeelt. In deze zeskoppige bezetting is Nightwish energieker en zelfverzekerder dan ooit tevoren. Getuige daarvan de op 27 maart uitgebrachte splinternieuwe langspeler!

“Je kan een groot deel van het album ‘Endless Forms Most Beautiful’ op een wetenschappelijke manier bekijken”, zegt Tuomas. “Meerdere songs beschrijven de gelukzaligheid van het bestaan. En het tijdelijke karakter daarvan. Evolutie… Je zou zelfs kunnen spreken over een poëtisch kantje aan de wetenschap. Hopelijk kunnen we met deze plaat aantonen dat wetenschap ook diep spiritueel kan zijn.”

Nightwish verkeert in bloedvorm en kondigt een tournee aan om het nieuwe album live aan zijn fans voor te stellen. Ze worden daarbij vergezeld door special guests Arch Enemy en Amorphis.

Dit evenement is afgelopen


Deel:

EXTRA INFORMATIE


Officiƫle website:

http://www.nightwish.com/