Nitro Circus Live komt in 2016 terug met een gloednieuwe show

Onder leiding van Travis Pastrana maakt het grootste ‘live action sport’-gebeuren zich klaar voor zijn grootste tournee ooit, met nieuwe uitdagingen, nieuwe stunts en nog veel meer.

Nitro Circus is in 2016 te gast in 13 Europese steden. Donderdag 18 februari is ons land aan de beurt en komt de sensationele show opnieuw naar het Sportpaleis.

De nieuwe Nitro Circus Live wordt er één van het allerhoogste niveau met de beste atleten van de freestyle motorcross (FMX), de BMX en de beste skaters verzameld in een grandioos spektakel. Onder leiding van 17-voudig X Games-medaillewinnaar Travis Pastrana brengt de show onvoorstelbaar gewaagde uitdagingen, spannende en baanbrekende recordpogingen, maffe stunts uitgevoerd door de grootste waaghalzen en overgoten met veel humor en plezier.

Nitro zorgt in de nieuwe voorstellingen voor een absolute climax en neemt je mee terug in de tijd. Je wordt meegezogen in de sfeer en nostalgie van het circus uit 1920. Olifanten, beren, clowns, vliegende trapeze, vuurspuwers, leeuwen en nog veel meer… het zit allemaal verwerkt in de choreografie en de stijl van de nieuwe show.

Vijf jaar werd er in alle stilte gewerkt aan de nieuwe set, het decor en het thema. Aangepaste Nitro-muziek brengt je direct in de juiste sfeer en stemming. Met een spectaculaire lichtshow en de nieuwste vuurwerktechnieken wordt het circusthema extra beaccentueerd. “Geloof ons als we zeggen dat je nog nooit een circus hebt meegemaakt als dat van ons”, zegt Travis Pastrana enthousiast.

“We hebben dit jaar al een unieke tourervaring achter de rug en we kunnen haast niet wachten om met onze nieuwste tournee naar Europa te komen”, gaat Travis Pastrana verder. “Tijdens elke voorstelling is iedereen erop uit om zijn grenzen te verleggen. Een tikkeltje sneller zijn en iets verder springen dan tijdens de vorige show is de uitdaging. In 2016 gaat het gebeuren en het wordt onvoorstelbaar! Het podium en showgedeelte zijn echt ‘over the top’. Ik weet zeker dat het publiek omvergeblazen zal worden bij wat het te zien krijgt!“

Travis Pastrana leidt een buiten categorie sterrenteam van FMX-atleten, dat bestaat uit o.a ’s werelds eerste triple backflipper en regerend X Fighters-kampioen Josh Sheehan, de Australische X Games goudenmedaillewinnaars Blake “Bilko” Williams en Cam Sinclair en dé Amerikaanse superster Adam Jones. In het BMX-gedeelte worden nooit eerder geziene stunts uitgevoerd onder leiding van James Foster, de enige man ter wereld die erin slaagt om een BMX triple backflip uit te voeren. Uiteraard zijn ook de andere grote namen van de partij, waaronder “The Warrior” Jed Mildon en X Games medaillewinnaar Andy Buckworth. Voor de fans wordt het ook opnieuw uitkijken naar de meest opzienbarende vrouwelijke live action sportatlete Jolene Van Vugt én naar de baanbrekende rolstoelmotorcross (WCMX) onder leiding van Aaron “Wheelz” Fotheringham.

Met een line-up die alleen maar bestaat uit de allergrootste sterren, met nieuwe trucs en uitdagingen, de befaamde Nitro Gigant-A-Ramp (die overigens groters is dan ooit voorheen), worden de nieuwe voorstellingen een visueel gebeuren dat je nooit eerder hebt meegemaakt. Een voorsmaakje krijg je in de videoclip hierboven.

Let op: de line-up is onder voorbehoud.

Tickets
Kaarten kosten 34, 44, 54 en 64 euro.

Nitro Club VIP
Fans die willen genieten van de ultieme Nitro Circus-ervaring kunnen gebruikmaken van een totaal vernieuwd Nitro Club VIP pakket. Voor 89 euro bevat dit exclusieve pakket niet alleen de beste zitplaatsen, je krijgt ook de kans om persoonlijk je vragen te stellen aan Travis Pastrana en de andere Nitro Circus-sterren tijdens een exclusieve vragenronde op de dag van de voorstelling. Nitro Club-kaarthouders krijgen verder nog een exclusieve lanyard, een digitaal gesigneerde A2-poster en je maakt bovendien nog kans op het winnen van leuke Nitro-goodies.

Over Nitro Circus
Nitro Circus is het toonaangevende grootste ‘live action’ sportentertainment-gebeuren ter wereld. Het verhaal begon in 2003 in een garage in Utah, vanwaaruit Jeremy Rawle, Gregg Godfrey en ‘extreme sport’-atleet en superster Travis Pastrana dvd’s uitbrachten. Al snel kwam er een tv-serie die te zien was in meer dan 60 landen. Nitro Circus groeide uit tot een gigantisch succes en kreeg wereldwijde populariteit en bijval. In 2012 werd het succes nog eens extra benadrukt met de internationale release van Nitro Circus The Movie, waarin alle helden uit de MTV-serie te zien waren.

Sinds 2010 zijn de succesvolle tv-shows onder leiding van huidig Nitro CEO Michael Porra vertaald in een live action sport/showgebeuren: Nitro Circus Live. Sinds de start van de shows in Australië vijf jaar geleden hebben de voorstellingen al meerdere malen de wereld rondgereisd en worden dankzij de vele diehardfans kassarecords gebroken. Nitro Circus was te zien in de 5 wereldcontinenten, met uitverkochte shows in Europa, Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Japan, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, en heeft meer dan 2 miljoen trouwe fans en volgers.


Deel:

EXTRA INFORMATIE