Belangrijk bericht! Het Schlagerfestival gaat door zoals gepland!

Na overleg met de overheden en de politie is beslist om de evenementen in de Ethias Arena te laten doorgaan zoals gepland. De maatregelen die eerder al waren genomen na de aanslagen op 13 november in Parijs blijven gehandhaafd. Zo blijft de verhoogde waakzaamheid behouden (visuele controle, fouillering indien nodig, verhoogde security-aantallen,…) en zullen o.a. gewapende manschappen permanent aanwezig zijn.

Alle bezoekers worden vriendelijk verzocht op tijd naar de zaal te komen, geen bagage of zakken mee te nemen, correct te reageren op eventuele verzoeken van de security en verdachte zaken te signaleren. Het team van de Ethias Arena dankt iedereen voor zijn begrip en medewerking.

-------------------------

Klubbb3 zorgt voor primeur op Het Schlagerfestival

Op paasmaandag 28 maart is Klubbb3, de ‘boysband’ van Florian Silbereisen, Jan Smit en Christoff, te gast op Het Schlagerfestival. Dit is het allereerste optreden van de band in de Benelux.

Met een Echo Award-nominatie op zak, een single-hit met ‘Du schaffst das schon’ en meer dan 100.000 verkochte exemplaren van zijn debuutalbum ‘Vorsicht Unzensiert’ schrijft Klubbb3 dus ook op Het Schlagerfestival een stukje muziekgeschiedenis. “Het optreden was voorzien als een verrassing, maar omdat het zo uniek is willen we er niet langer over zwijgen. Naast Klubbb3 staan nog 4 andere verrassingsgasten klaar om op de andere Schlagerfestivalshows het beste van zichzelf te geven, maar die namen verklappen we nog niet”, klinkt het bij de organisatoren.

Levende legende Rob de Nijs op Het Schlagerfestival

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich onverminderd verder. Na de aankondiging van Schlagerfestival-debutanten Lissa Lewis en Belle Perez, is nu ook Rob de Nijs toegevoegd op de affiche. Rob is er voor het allereerst bij in de Hasseltse Ethias Arena en schrijft zo op z’n 73ste geschiedenis. Met de aankondiging van deze headliner is de officiële festivalaffiche compleet. Daarnaast voorzien de organisatoren, net als vorig jaar, op elke voorstelling een wisselende verrassingsgast(e). Voor de 11de editie, die plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste van april, is er een immens grote belangstelling. Nu al zijn meer dan 30.000 tickets verkocht in voorverkoop. Een absoluut record! Wie erbij wil zijn op één van de vijf shows van Het Schlagerfestival 2016, wacht dus niet langer en reserveert nu zijn plaatsen.

Extra show op vrijdag 1 april en Kürt Rogiers presenteert

Goed nieuws voor de velen die nog op zoek zijn naar kaartjes voor Het Schlagerfestival maar merkten dat bepaalde prijscategorieën niet meer beschikbaar zijn. Na vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart én zaterdag 2 april voegden de organisatoren vrijdag 1 april als festivaldag toe.

Tegelijk werd bekendgemaakt dat, na een pauze van 4 jaar, de presentate opnieuw in handen zal liggen van Kürt Rogiers. In 2012 mocht de gastpresentator van The Voice Kids al een eerste keer proeven van de bijzondere sfeer die het festival uitademt.

“Backstage bruist het telkens van de gezelligheid. Het valt mij op dat heel wat artiesten ook echte vrienden zijn, die avond na avond verbroederen met het publiek. Binnen die sfeer wil ik met mijn presentaties en interventies opnieuw graag een meerwaarde zijn. Samen met de organisatoren gaan we de komende weken brainstormen over hoe we het dit keer gaan aanpakken. Mijn bindteksten en presentaties moeten er van in het begin boenk opzitten! De lat ligt hoog, want ik weet uit ervaring dat het publiek heel kritisch is. Niet alles wat je zegt of doet pakken ze zomaar op. Laten we zeggen dat de uitdaging even groot is als de goesting die ik heb om het festival opnieuw te presenteren”, zegt Kürt enthousiast.

Laura Lynn en Christoff schlageren voor de 10de keer, ook Jan Smit is opnieuw van de partij !

Met op de affiche Schlagerfestivaldebutanten Belle Perez en Lissa Lewis, vaste waarden Lindsay, De Romeo’s en Bart Kaëll en publiekslievelingen Roxeanne & André Hazes Jr., hebben al heel wat festivalgangers zich verzekerd van tickets voor Het Schlagerfestival 2016.

De rush naar kaartjes voor de 11de editie, die plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste van april, zal de komende dagen alleen maar groter worden, zeker nu ook Christoff, Laura Lynn en Jan Smit toegevoegd worden aan de line-up. De eerste twee zijn met 10 deelnames aan het festival meteen ook de absolute recordhouders. Voor Jan Smit wordt het, op algemeen publiek verzoek, de 2de keer dat hij erbij is.

Popprinses Lissa Lewis op Het Schlagerfestival 2016

Sinds de lancering van haar eerste Nederlandstalige single ‘Gouden Glimlach’ bijna een jaar geleden, werd de 21-jarige Lissa Lewis overladen met complimenten van zowel de media, het publiek als de collega-artiesten. Vrijdag 14 augustus brengt dit rastalent haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit. In het voorjaar staat ze mee op de planken van Het Schlagerfestival! Lissa Lewis past perfect in het plaatje van de muzikale verbreding en het bieden van kansen aan jong Vlaams talent. ‘De Vlaamse belofte van de Nederlandstalige pop’ Lissa Lewis zal al minstens 4 keer schitteren in de Ethias Arena.

Belle Perez zorgt voor Spaanse ritmes

Het Schlagerfestival trekt voor het allereerst de kaart van de Spaanstalige muziek: met Belle Perez staat in 2016 fris en jong bloed op het podium! Zestien jaar geleden debuteerde Belle Perez met het aanstekelijke ‘Hello World’. Het was het begin van een mooi muzikaal verhaal dat inmiddels bestaat uit een resem meezingers (o.a. ‘Me & You’, ‘Enamorada’ en ‘Que Viva La Vida’) en heel wat onderscheidingen en prijzen. Wat dat laatste betreft, won Belle al meerdere malen de prestigieuze Radio 2 Zomerhit. Ze stond al in uitverkochte Sportpaleizen en Lotto Arena’s en strijkt nu ook neer in de Ethias Arena als één van de absolute blikvangers en smaakmakers van Het Schlagerfestival 2016. De keuze voor Belle Perez past in het kader van de verjonging en de bredere programmering van Het Schlagerfestival. Belle – die het momenteel erg druk heeft met de promotie van haar nieuwe single ‘Castigame’, een duet met de Spaanse wereldster Bustamante – zal haar grootste hits brengen, samen met de liveband die de artiesten op Het Schlagerfestival begeleidt.

Editie 2016 met de vaste waarden De Romeo’s en Bart Kaëll

Het Schlagerfestival is geen Schlagerfestival zonder zijn vaste waarden. Daarom zullen De Romeo’s en Bart Kaëll er in 2016 opnieuw bij zijn.

“Het gaan opnieuw mooie tijden worden, zowel voor de bezoekers, maar zeker ook voor ons. Als kleine kinderen kijken wij elk jaar uit naar Het Schlagerfestival. Het is inmiddels al een traditie geworden en geloof me dat wij ons daar ook ongelofelijk amuseren”, zegt Chris Van Tongelen van De Romeo’s.

Zijn enthousiasme wordt gedeeld door Bart Kaëll: “Wat voor een wielrenner de Tour de France is, dat is Het Schlagerfestival voor een artiest. Dit is één van de mooiste festivals waar je als artiest deel van kan uitmaken. Op het podium krijg je echt kippenvel wanneer je die mensenmassa avond na avond ziet genieten en feesten. Heerlijk is dat!”

Dit evenement is afgelopen

VIP TICKETS

Deel: