Voorprogramma: Thunder

Scorpions hoeft al vijf decennia geen introductie meer. Deze Duitse hardrockers blijven fans van het eerste uur bekoren, terwijl de nieuwe generaties hun tijdloos geluid net ontdekken. Sinds 1970, toen gitarist Rudolf Schenker en zanger Klaus Meine samen muziek begonnen te spelen, is Scorpions een begrip in Heavy Metal geworden. Hun reputatie is onverwoestbaar, alsook hun enthousiasme om uitdagingen te blijven aangaan. Om hun 50-jarig bestaan te vieren, komen ze terug naar het Sportpaleis om te bewijzen dat het woord “pensioen” niet voorkomt in het woordenboek der rockmuziek.

De groep heeft al een doorgewinterde carrière gekend: Scorpions verkocht meer dan 100 miljoen albums, won talrijke awards en zal voor altijd verbonden blijven met zijn gekende ballades. De slepers ‘Still Loving You’ en ‘Wind Of Change’ werden klassiekers van een groot kaliber, terwijl ze op binnen- en buitenlandse hardrockfestivals hoge toppen blijven scheren met oerknallers als ‘Rock You Like A Hurricane’, ‘Blackout’ of ‘Dynamite’.

In 2010 kondigde de groep zijn afscheidstournee aan. De oorspronkelijke intentie van deze tour werd snel opgeschort, want in het plezier van het optreden vonden ze hun tweede en meteen ook derde adem. ‘Get Your Sting and Blackout World Tour’ (2010-2011) werd de ‘Final Sting World Tour’ (2011-2012) en kreeg vanaf 2013 de naam ‘Rock ‘n’ Roll Forever Tour’, met het MTV Unplugged-concert in Athene als hoogtepunt.

2015 is een speciaal jaar voor Scorpions. In februari werd het nieuwe album ‘Return To Forever’ en de documentaire ‘Forever And A Day’ uitgebracht om hun succesvolle 50-jarige carrière met allure te vieren. Daarna volgde een nieuwe tournee (50th Anniversary World Tour) die hen op 22 november naar het Sportpaleis brengt, dat gegarandeerd op zijn grondvesten zal daveren.

Voorprogramma Thunder

Toen de 11-jarige Danny Bowes en Luke Morley elkaar in 1971 ontmoetten, hadden ze niet gedacht dat hun gezamenlijk interesse in muziek zou uitgroeien tot de band Thunder. Ze begonnen al snel samen te spelen en dat leidde hen uiteindelijk tot bij Andy Taylor (Duran Duran), die hen als producer bijstond. De groep werd vervolledigd door Harry James als drummer, Ben Matthews als gitarist/keyboardspeler en Mark “Snake” Luckhurst als bassist. Even later konden ze hun handtekening onder een contract van EMI zetten. Hun debuutplaat ‘Backstreet Symphony’ (1989) verzekerde een gouden toekomst, met muziek die geïnspireerd was door hun helden Aerosmith, Van Halen, Queen, Deep Purple en The Who.

Ondanks het commerciële succes van hun studioplaten was de weg voor Thunder niet altijd even makkelijk. De jaren 90 bleek een moeilijke periode om te doorworstelen als hardrockband, met het grote succes van grungemuziek. Ze bleven verder spelen, maar toch kwam het in 2000 tot een split. Twee jaar laten kwamen ze weer samen, ondertussen met bassist Chris Childs, en brachten ze ‘Shooting At The Sun’ uit. De plaat ‘Robert Johnson’s Tombstone’ uit 2009 bracht weer commercieel succes, maar toch kwam er nog een pauze van vier jaar. Nu staat Thunder er weer, met een nieuwe adem en een nieuwe plaat ‘Wonder Years.’ De perfecte opener voor het optreden van Scorpions.

Dit evenement is afgelopen

VIP TICKETS

Deel:

EXTRA INFORMATIE