Van alle Belgische steden heeft Spa de oudste en grootste autosporttraditie. Volgens de gespecialiseerde historici vond de eerste race, die georganiseerd werd in ons land op 12 juli 1896,  inderdaad plaats in de waterstad. 

Sinds een tiental jaar organiseerde het Belgisch Kampioenschap Rally in deze regio met zijn rijke geschiedenis echter geen manche meer. Maar geen nood, in 2015 zag de Spa Rally het daglicht.

De test is geïntegreerd in het moderne Belgisch Kampioenschap Rally maar de historische voertuigen worden niet verwaarloosd! De Spa Rally wordt gepositioneerd als een nieuwe standaard voor VHC (snelheidswedstrijden voor Classics) en VHRS (regelmatigheidswedstrijden voor Classics) in België. 

DG Sport wil zijn reputatie van gemoedelijke organisator verder alle eer aandoen. In de Leopold II galerij, in het hart van het Sept Heures park, zullen activiteiten en een tentoonstelling plaatsvinden, en kunnen bezoekers er terecht in de nu reeds befaamde brasserie. Een warme sfeer gegarandeerd!

Het doel dit jaar is het verder ontwikkelen van de Spa Rally en er één van de mooiste en meest opwindende afspraken in de Belgische Rally, zelfs in de Europese Rally, van te maken. Afspraak op 18 en 19 maart voor een onvergetelijke rally in de bakermat van de autosportwereld!


Deel: