Meld je nu aan op de wachtshow!!

Hun debuutplaat moet nog uitkomen en toch speelden ze deze zomer de grote festivals plat. Straf! Bazart. Enfants terribles met een blanke pit. Hedendaagse, donkere, dromerige en Nederlandstalige indiepop. En Vlaanderen zat er duidelijk op te wachten. In een paar maanden tijd wisten ze zich tot absolute publiekslieveling te ontpoppen.

“Ik vertrek vanuit een donker kamertje in mijn hoofd”, aldus Mathieu Terryn van Bazart. Uit die schemerwereld distilleert Bazart de weemoed voor zijn stuwende elektropopsongs. Het breekijzer richting groot publiek was de megahit “Goud”, met die geweldige slagzin ‘liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’, en goed voor... goud! Jongste single “Chaos” is minstens even aanstekelijk. Beide nummers zijn geplukt uit het langverwachte debuut ‘Echo’, dat op 7 oktober in de rekken komt te liggen.

Het Gents-Antwerpse vijftal stelt zijn eerste langspeler voor met twee live-concerten in de Ancienne Belgique. Tickets daarvoor waren in geen tijd allemaal de deur uit. Bazart is klaar voor het grotere werk. En dus kondigen ze vandaag hun eerste arenashow aan! Bazart op zaterdag 1 april in de Lotto Arena, dat mag je niet gemist hebben.


Deel: