Goffin, Ferrer en Gasquet in Antwerpen in oktober

Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium, kondigt de komst van een nieuw ATP-toernooi naar Antwerpen aan. Topspelers David Goffin, David Ferrer en Richard Gasquet bevestigden reeds hun deelname. Andere namen worden later aangekondigd.

Een nieuw tennistoernooi

De European Open is een nieuw tennistoernooi dat wordt georganiseerd door Tennium en deel uitmaakt van de ATP World Tour. Het toernooi zal enkele van de beste tennisspelers van de wereld en van België samenbrengen, alsook enkele aanstormende talenten uit de tennissport de kans geven om te spelen.

De organisatoren kondigden al de komst aan van David Goffin, 13de op de wereldranglijst (rangschikking op 2 mei), een kans voor het Belgische publiek om hun nationale ster thuis te zien spelen. Naast Goffin, zullen enkele top-15 spelers voor het tennisspektakel zorgen. Onder anderen de Spanjaard David Ferrer, de nummer 9 van de wereld, houder van 26 ATP-titels en finalist van Roland Garros in 2013 tegen Rafael Nadal. Eveneens op het programma: de Fransman Richard Gasquet, 12de op de wereldranglijst en voormalig nummer 1 in het juniorenklassement in 2002 en winnaar van 13 ATP-toernooien.

De European Open, waarvan het prijzengeld 566.525 euro bedraagt, zal van 17 tot 23 oktober 2016 plaatsvinden in de Lotto Arena.

Tennium

Het evenement is een initiatief van Gentenaar Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium, een nieuw internationaal bedrijf dat werd opgericht in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. Tennium werd opgericht door Puelinckx en zijn zakenpartners om hun activiteiten in de tenniswereld, waaronder de organisatie van internationale toernooien, verder te ontwikkelen. Naast de European Open, organiseert Tennium eveneens de Seniors Master Cup in Marbella.

ATP-toernooi

De European Open maakt deel uit van de ATP 250 Series. Uit de kwalificatietabel zullen zich vier finalisten kwalificeren voor de hoofdtabel met 28 spelers. Het dubbelspel zal gelijkaardig verlopen met een tabel van 16 duo’s.

“Als wereldwijde sportassociatie met 62 toernooien in 32 landen zijn we verheugd om België, voor het eerst sinds 1998, terug op de lijst van de ATP World Tour te zien. De European Open in Antwerpen biedt voor velen het antwoord op de vraag naar meer professioneel tennis in België en valt samen met het succes van de rijzende lokale ster David Goffin. Tijdens de eerste editie van het toernooi mogen de bezoekers zich verwachten aan tennis van wereldformaat in een gastvrije omgeving. We verheugen ons alvast op een reeks succesvolle toernooien in de toekomst.”, zegt Chris Kermode, Executive Chairman en President van ATP.

Antwerpen, een logische keuze

De keuze voor Antwerpen als locatie voor het toernooi was voor de organisatie een evidentie aangezien 30% van de Vlaamse clubs zich in de omgeving van de stad bevinden. Het laatste toernooi van dit kaliber in België, het European Community Championship (ECC), dateert reeds van in 1998.

En het centrum van Antwerpen wordt ook de locatie van een unieke tennisattractie. De officiële oefencourt van de European open zal op het Astridplein, net voor het Centraal station, geïnstalleerd worden. Inwoners en bezoekers van de stad Antwerpen zullen op die manier gratis enkele van de beste tennisspelers van de wereld live aan het werk kunnen zien.

“Het is een mooie erkenning voor onze stad om gekozen te worden als locatie voor dit nieuwe ATP-toernooi en het onthaal te voorzien van de nationale en internationale tennissterren. Een event van deze grootorde kan alleen maar positief zijn, zowel op vlak van imago als het economisch voordeel, voor Antwerpen en omgeving.”, vertelt schepen voor sport, Ludo Van Campenhout.

Het toernooi zal georganiseerd worden door VAAV Communication. Zaakvoerder Andy Hancock werd aangesteld als toernooidirecteur.

Tickets

Tickets voor de European Open zijn beschikbaar via deze website of telefonisch op het nummer 070/345.345 (max. € 0,30/min). Prijzen variëren tussen 10 en 70 euro, afhankelijk van de dag en de categorie.


Deel: