Night of the Proms voegt Laura Tesoro toe aan affiche

Night of the Proms loste deze voormiddag een extra artiestennaam voor de concerten op 5, 10 en 11 november in Antwerpen en 12 november in Hasselt. Laura Tesoro, onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm, wordt toegevoegd aan de line-up.

Met Laura Tesoro en Gabriel Rios op Night of the Proms legt Night of the Proms extra nadruk op talent van eigen bodem. Op de shows in Antwerpen en Hasselt zal Laura Tesoro onder andere voor het eerst ‘What’s The Pressure’ in een speciaal daarvoor geschreven symfonisch arrangement brengen.

Night of the Proms strikt Chaka Khan en Natasha Bedingfield

Night of the Proms lost de eerste artiestennamen :  Natasha Bedingfield, Chaka Khan en Tom Chaplin, de zanger van Keane. Deze drie topartiesten brengen je op het feest van klassiek en pop hun bekendste nummers begeleid door het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur. 

Chaka Khan, de Queen of Funk, zong tientallen hits zoals ‘Ain’t Nobody’, ‘I Feel For You’ en ‘I’m Every Woman’ hoog de hitlijsten in. De Amerikaanse singer-songwriter bracht in haar rijkgevulde carrière liefst 22 albums uit. Ze verkocht meer dan 70 miljoen platen en verzilverde 10 van haar 22 Grammy Award-nominaties.

Tom Chaplin, frontman van de Engelse rockgroep Keane, legt op dit moment de laatste hand aan zijn solo debuutplaat. Maar hij maakt ook tijd om op Night of the Proms de grootste hits van Keane te brengen. Wie kan niet ‘Everybody’s Changing’, ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Crystal Ball’ meezingen!

Met haar debuutplaat ‘Unwritten’ schoot Natasha Bedingfield als een komeet de hoogste regionenen van de Europese hitlijsten in. Hits als “These Words”, ‘Unwritten’ behoren tot het collectieve geheugen. Wist je dat Natasha is trouwens de zus van Daniel Bedingfield.

Time For Three, een Amerikaans klassiek geschoold strijktrio dat vrolijke en aanstekelijke muziek brengt gaande van klassiek tot country, van rock tot jazz, van hiphop tot pop, is dit jaar de ‘klassieke’ artiest op Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis en Ethias Arena Hasselt. Het drietal is van alle markten thuis: eigen arrangementen en uitvoeringen van Bach en Brahms kunnen ze ten gehore brengen, maar ook mash-ups van hits van de Beatles, Kanye West, Katy Perry, Justin Timberlake en anderen. Ontdek hun ongewone mix van virtuositeit en hun beheersing van veel verschillende muzikale genres.

Eerder raakte bekend dat Kobe Ilsen en Alexandra Arrieche, respectievelijk presentator en dirigente van dienst, na hun debuut van vorig jaar opnieuw van de partij zijn. Ook het huisorkest Il Novecento en koor Fine Fleur tekenen present,. Binnenkort worden meer artiestennamen bekendgemaakt.

Voor het eerst in Hasselt

Voor het eerst trekt Night of the Proms met zijn spectaculaire muziekshow naar Hasselt. Naast de concerten op zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november in Antwerpen pakken de organisatoren uit met een identieke show op 12 november in de Ethias Arena. In een wervelend totaalspektakel spelen internationale popsterren hun grootste hits begeleid door symfonisch orkest Il Novecento, electric band en koor.

Tussen de popsongs zorgen klassieke meesterwerken uit het collectieve geheugen voor adembenemende intermezzo’s. Kobe Ilsen als presentator en Alexandra Arrieche als dirigente, dé publiekslievelingen van de vorige editie in het Sportpaleis, tekenen alvast present. De artiestennamen voor Night of the Proms worden later bekendgemaakt.


Deel:

EXTRA INFORMATIE


Officiële website:

www.notp.com/belgie