Update: Night of the Proms voegt Laura Tesoro toe aan affiche

Night of the Proms loste deze voormiddag een extra artiestennaam voor de concerten op 5, 10 en 11 november in Antwerpen en 12 november in Hasselt. Laura Tesoro, onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm, wordt toegevoegd aan de line-up.

Met Laura Tesoro en Gabriel Rios op Night of the Proms legt Night of the Proms extra nadruk op talent van eigen bodem. Op de shows in Antwerpen en Hasselt zal Laura Tesoro onder andere voor het eerst ‘What’s The Pressure’ in een speciaal daarvoor geschreven symfonisch arrangement brengen.

-------

Gabriel Rios brengt zwoele vibes op Night of the Proms

De Puerto Ricaans-Belgische zanger Gabriel Ríos maakt de line-up van Night of the Proms 2016 compleet. Met zijn eerste album ‘Ghostboy’ en de daarvan afkomstige hitsingle ‘Broad Daylight’ werd hij in 2004 in een klap bekend bij het grote publiek. Optredens op diverse festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands en Pinkpop volgden snel. De afgelopen periode woonde de zanger 3 jaar in New York waar hij het even wat rustiger aandeed en werkte aan een nieuw album. Hier ontstond het idee om een jaar lang iedere derde maandag van de maand een single op te nemen en te delen met publiek. In 2014 heeft hij al deze singles samengebracht op het album This Marauder’s Midnight met daarop o.a. de single Gold, waarmee hij in België en Noorwegen hoog in de hitlijsten eindigde en zelfs de MIA won voor hit van het jaar.

Night of the Proms strikt Chaka Khan en Natasha Bedingfield

Night of the Proms lost de eerste artiestennamen :  Natasha Bedingfield, Chaka Khan en Tom Chaplin, de zanger van Keane. Deze drie topartiesten brengen je op het feest van klassiek en pop hun bekendste nummers begeleid door het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur. 

Chaka Khan, de Queen of Funk, zong tientallen hits zoals ‘Ain’t Nobody’, ‘I Feel For You’ en ‘I’m Every Woman’ hoog de hitlijsten in. De Amerikaanse singer-songwriter bracht in haar rijkgevulde carrière liefst 22 albums uit. Ze verkocht meer dan 70 miljoen platen en verzilverde 10 van haar 22 Grammy Award-nominaties.

Tom Chaplin, frontman van de Engelse rockgroep Keane, legt op dit moment de laatste hand aan zijn solo debuutplaat. Maar hij maakt ook tijd om op Night of the Proms de grootste hits van Keane te brengen. Wie kan niet ‘Everybody’s Changing’, ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Crystal Ball’ meezingen!

Met haar debuutplaat ‘Unwritten’ schoot Natasha Bedingfield als een komeet de hoogste regionenen van de Europese hitlijsten in. Hits als “These Words”, ‘Unwritten’ behoren tot het collectieve geheugen. Wist je dat Natasha is trouwens de zus van Daniel Bedingfield.

Time For Three, een Amerikaans klassiek geschoold strijktrio dat vrolijke en aanstekelijke muziek brengt gaande van klassiek tot country, van rock tot jazz, van hiphop tot pop, is dit jaar de ‘klassieke’ artiest op Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis en Ethias Arena Hasselt. Het drietal is van alle markten thuis: eigen arrangementen en uitvoeringen van Bach en Brahms kunnen ze ten gehore brengen, maar ook mash-ups van hits van de Beatles, Kanye West, Katy Perry, Justin Timberlake en anderen. Ontdek hun ongewone mix van virtuositeit en hun beheersing van veel verschillende muzikale genres.

Eerder raakte bekend dat Kobe Ilsen en Alexandra Arrieche, respectievelijk presentator en dirigente van dienst, na hun debuut van vorig jaar opnieuw van de partij zijn. Ook het huisorkest Il Novecento en koor Fine Fleur tekenen present,. Binnenkort worden meer artiestennamen bekendgemaakt.

Voor het eerst in Hasselt

Voor het eerst trekt Night of the Proms met zijn spectaculaire muziekshow naar Hasselt. Naast de concerten op zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november in Antwerpen pakken de organisatoren uit met een identieke show op 12 november in de Ethias Arena. In een wervelend totaalspektakel spelen internationale popsterren hun grootste hits begeleid door symfonisch orkest Il Novecento, electric band en koor.

Tussen de popsongs zorgen klassieke meesterwerken uit het collectieve geheugen voor adembenemende intermezzo’s. Kobe Ilsen als presentator en Alexandra Arrieche als dirigente, dé publiekslievelingen van de vorige editie in het Sportpaleis, tekenen alvast present. De artiestennamen voor Night of the Proms worden later bekendgemaakt.

Night of the Proms in 2016 in Antwerpen én Hasselt

Het indrukwekkende muziekspektakel van Night of the Proms trekt dit jaar voor het eerst naar Hasselt! In een identieke show als in het Sportpaleis geven internationale popsterren en klassieke toptalenten op zaterdag 12 november het beste van zichzelf in de Ethias Arena. 

Gezien de grote vraag naar een show op zaterdag in het Sportpaleis, is ook 5 november als concertdatum toegevoegd in Antwerpen. Voorlopig staan reeds 4 shows op de teller: 5, 10, 11 en 12 november. De publiekslievelingen van de vorige editie, Kobe Ilsen als presentator en Alexandra Arrieche als dirigente, tekenen alvast present voor alle concertdata.

Over Night of the Proms 

Wie houdt van grote hits van alle tijden kan zich op Night of the Proms laten verrassen door de unieke en sfeervolle mix van pop en klassiek. Het is nog even wachten op de eerste artiestennamen, maar je plaatsen reserveren kan je nu al!
Kaarten kosten 26 (alleen in Antwerpen), 29, 41 en 49,50 euro, inclusief servicekosten. Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroep.be.

Dit evenement is afgelopen


Deel: