In een Champions League-model van vier kwalificatietoernooien in Nederland, Duitsland en België en een finale op een Nederlandse toplocatie strijden internationale top kickboksers om de A1 World Combat Cup en duelleren Mixed Martial Arts-vechters om de MMA1 World Combat Cup.

Het kwalificatietoernooi op Belgische bodem vindt plaats op 23 september 2017 in de Ethias Arena.

Een spectaculair concept

De A1 WCC introduceert een spectaculair concept waarbij sporters zich via vier kwalificatietoernooien kunnen plaatsen voor de finale. Onder de finalisten is een prijzenpot van in totaal 165.000 euro te verdelen!

De broers Ali en Suleyman Gunyar leiden sinds 2000 hun eigen kickboksschool ‘Team Gunyar / All-­fit gym’. Sinds 2001 organiseren zij hun eigen combat cups, sinds 2010 doen ze dat onder de naam A1 World Combat Cup.

A1 WCC-events zijn voor het publiek zeer toegankelijk en worden gekenmerkt door een ontspannen, gezellige sfeer en een indrukwekkende entourage. Deze events vonden, in samenspraak met de gemeente, plaats in Eindhoven. Door de groeiende populariteit van de sport, het positieve imago van de A1 WCC -events, het netwerk binnen de vechtsportwereld en de enorme talenten die de broers Ali en Suleyman ‘in hun stal hebben’ is er ruimte om de A1 WCC-organisatie en -events naar een ‘next level’ te brengen. De broers willen er samen met een aantal sterke partners een toonaangevend wereldmerk van maken met een onderscheidend concept ten opzichte van UFC en Glory!

De mix van kickboks en MMA-gevechten binnen een Champions League-model maken het concept spannend, uniek en krachtig. Het model heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op vechters van wereldformaat.

In Duitsland, Nederland en België

De vier kwalificatietoernooien werden/worden gehouden in Duitsland, Nederland en België, de finale zal op een A-locatie in Nederland plaatsvinden en wel als volgt:

  • 25 maart 2017: RuhrCongress in Bochum, Duitsland
  • 13 mei 2017: Indoor Sportcentrum in Eindhoven, Nederland
  • 23 september 2017: Ethias Arena in Hasselt, België
  • datum en plaats nog te bepalen, Nederland
  • 9 december 2017 – finale: plaats nog te bepalen, Nederland

Toernooistructuur A1 WCC Kickboksen

Per kwalificatietoernooi zijn er twee zwaargewicht-kickbokspoules. In beide poules vechten vier vechters twee partijen. De winnaar van een poule gaat naar de finale. Verliezers zijn uitgeschakeld. Bij de zwaargewicht-kickbokspartijen zijn er dus acht winnaars die in de finale strijden om de A1 World Combat Cup, inclusief de hoofdprijs van 80.000 euro.

De Finale wordt ook in een knock-­outsysteem gevochten en begint met kwartfinales, daarna halve finales en uiteindelijk de finale. De winnaar moet dus drie partijen winnen voor de titel.

Toernooistructuur MMA1 WCC

Binnen het MMA-gedeelte is er per kwalificatie-evenement één poule met vier MMA-vechters in de gewichtsklasse -­70 kg. Ook hier geldt dat alleen de winnaar zich kwalificeert voor de Finale. Over de vier kwalificatie-events zijn er dus vier winnaars. Middels hetzelfde knock-­outsysteem strijden de vier winnaars tijdens de finale om de MMA1 World Combat Cup en het prijzengeld van 40.000 euro.

Tickets kosten 33,50 en 43,50 euro.

Dit evenement is afgelopen


Deel: