Het “wereldberoemde“ Nederlandse Singer-Songwritersduo Nick & Simon komen op zaterdag 14 oktober de Lotto-Dôme in Maaseik op zijn kop zetten. Deze twee Volendammeers komen niet alleen maar brengen hun vaste liveband mee.

Sinds 2006 zijn deze twee toppers uit Volendam niet meer weg te branden uit de hitlijsten. Het begon allemaal in 2006 met “Steeds weer” en “Soldaat”. Zelfs hun eerste debuutalbum “Nick & Simon” werd onmiddellijk platina.

Diverse nummer 1-hits versieren hun huizen met meerdere gouden en platina platen. Zo zijn er “Rosanne” – “Pak maar mijn hand” – “Hoe lang” – “Vallende sterren” – “De dag dat alles beter is” – “Lippen op de mijne” – “Het masker” – “Een nieuwe dag” – “Wijze” – Alles overwinnen” – “Julia” - …

Met het uitbrengen van het nummer Julia binnen 24 uur hebben ze in maart 2013 een wereldrecord gevestigd. Ze ontvingen het officiële certificaat uitgegeven door Guiness Book of Records, uit de handen van Albert Verlinde in RTL Boulevard. Nick & Simon behaalden het wereldrecord door gelijktijdig met de single nog 153 andere alternatieve singles met verschillende vrouwennamen uit te brengen. Julia kwam zowel in de Single Top 100 als in de Nederlandse Top 40 direct binnen op nummer 1. Voor Nick en Simon is het pas de eerste keer dat ze in de Top 40 een nummer 1-hit scoren.

Ook zijn ze op de Nederlandse televisie niet weg te branden. Hun eigen programma’s zoals “Nick & Simon The American Dream”, “Die Suid-Afrikaanse Droom” en “The Caribbean Dream” werden door miljoenen mensen bekeken.

Alle grootste hits zullen zij meebrengen. En wie weet ontstaan er nog wel nieuwe, onverwachte combinaties eens ze live op het podium staan want het zijn echte podiumartiesten!


Deel: