The Singing Factory presenteert ‘Magdalena’, een musical van Sam Verhoeven (muziek) en Wanne Synnave (script en liedteksten), in een regie van Rudi Giron, met An Lauwereins en Dieter Troubleyn..

De musical ‘Magdalena’ neemt je mee naar het Ierland van de twintigste eeuw, waar ongehoorzame meisjes, zogenaamde "gevallen vrouwen" in kloosters werden gedumpt, waar ze dagenlang moesten wassen, in verschrikkelijke omstandigheden. In die kloosters werd door Zusters een schrikbewind gevoerd. Het laatste klooster sloot pas in 1996.

In de musical volgen we het verhaal van drie meisjes die door hun ouders naar zo'n Magdalena-wasserij worden gestuurd. Rose, Sarah en Emma worden om drie verschillende redenen ondergebracht bij de Zusters van Liefdadigheid. Wat volgt is een schets van hoe het leven in zo'n wasserij was, en dat beeld is niet bepaald rooskleurig.
 
De Ierse overheid bood pas in 2013 officieel haar excuses aan tegenover de meisjes, en startte een onderzoek naar de wantoestanden in de wasserijen. Veel van de bevindingen uit dit onderzoek blijken echter niet subjectief of correct te zijn, aangezien de overheid zelf betrokken was bij het schandaal.

---------------------------------

SPEELDATA

1 maart 2018 - 20:15
2 maart 2018 - 20:15
3 maart 2018 - 20:15
4 maart 2018 - 14:30
9 maart 2018 - 20:15
10 maart 2018 - 20:15

---------------------------------

PRODUCTIE

Muziek: Sam Verhoeven
Script en liedteksten: Wanne Synnave
Regie: Rudi Giron
Muzikale leiding: Tinne De Groot & Ronny Plovie
Met 6-koppige live-band

---------------------------------

CAST

Ensemble: Jongerenkoor YouForia
Zuster Margaret: An Lauwereins
Eerwaarde Walsh: Dieter Troubleyn
Rose: Lien Van den Bossche
Sarah: Emma Vanthielen
Emma: Fiene Zasada
Aedan: Wanne Synnave
Zuster Stella: Joke De Vos
Zuster Lois: Anne-Sophie Metselaar
Rian: Sem Reyns
Rowan: Mats Proost
Jonge Rose: Isha Bleys

Ensemble: Aaron Van Goethem (Daniel), Semele Uyttenbroeck (Cara/Alternate Zuster Lois), Sophie Janssens (Colleen), Eline Schoofs (Mona), Zowy Van Lierop (Keira), Frauke Wille (alternate Cara), Jens Broes, Silke De Busser, Bibi De Gruyter, Pim De Jonghe, Frank De Reu, Aäron Francis, Nona Janssens, Sander Maris, Ylenia Mele, Quinten Rasking, Julie Rochtus, Esse Synnave, Amber Van den Eede, Nele Van Mechelen

---------------------------------

Opgelet! Deze voorstelling wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar.


Deel:

EXTRA INFORMATIE


Officiƫle website:

www.singingfactory.be/magdalena