Met o.a.

Joss Stone
Melanie C
Emily Bear
John Miles
Isabelle A
Blanche
Johannes Genard
Thomas Vanderveken

Een stevige portie vrouwelijk talent én topartiesten van eigen bodem

Het grote soulfenomeen Joss Stone maakt in november haar Night of the Proms-debuut. De Britse zette destijds de muziekwereld op zijn kop met spraakmakende covers en eigen nummers zoals ‘You Had Me’ en ‘Right To Be Wrong’. Vandaag de dag is ze meer dan ooit een pittige dame die verrast in heel veel gedaantes!

Ze deelt het podium met haar landgenote Melanie C, die in de jaren negentig alle verkooprecords brak met de popsensatie Spice Girls. Op Night of the Proms brengt ze een mix van solo-hits en nummers van de Spice Girls.

Naast de internationale gasten op de line-up prijken maar liefst drie talentvolle soloartiesten van eigen bodem. De Vlaamse Isabelle A gooide eerder dit jaar hoge ogen in het populaire tv-programma ‘Liefde Voor Muziek’ en ziet een grote droom in vervulling gaan: optreden met een groot live-orkest.

Verder hoor je op Night of the Proms ook ‘City Lights’ van Blanche voor de allereerste keer in een symfonische versie. Momenteel bereidt ze een tweede nummer voor, en ze kijkt enorm uit naar haar eerste optreden ooit in het Sportpaleis en de Ethias Arena.

Met zijn arsenaal aan hits brengt School Is Cool-zanger Johannes Genard (solo) een stevige portie energie op het podium van Night of the Proms. Ook hij heeft grootse plannen met het koor en orkest.

Voor het derde jaar op rij zijn de Braziliaanse Alexandra Arrieche en onze eigen Kobe Ilsen respectievelijk dirigente en gastheer van dienst.

De piano centraler dan ooit in het Sportpaleis en de Ethias Arena

Op Night of the Proms in Hasselt en Antwerpen gaat radio- en tv-presentator Thomas Vanderveken de uitdaging van zijn leven aan. In het kader van het televisieprogramma ‘Thomas Speelt Het Hard’ gaat hij een deel van het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg spelen. Het wordt meteen zijn laatste ‘stresstest’ voor de finale opvoering van 7 december.

De beloftevolle pianiste Emily Bear staat al op de planken sinds haar 5de, trad op in het Witte Huis en speelde 6 maal in de Ellen Degeneres show op de Amerikaanse televisie. Ze is nog maar net 16 geworden maar mocht reeds een album producen met 28-voudig Grammy Award-winnaar Quincy Jones. Ze koos Night of the Proms uit als haar eerste grote tournee, en wil samen met de andere muzikanten de grenzen tussen verschillende muziekgenres doen vervagen.

Voor het eerst een thema op Night of the Proms: ‘Contrast’

Night of the Proms 2017 staat in het teken van muzikale en visuele contrasten. Ook de line-up ademt contrast uit. Met meer vrouwelijke sterren dan ooit op het podium geniet je van een stevige portie ‘woman power’. Bovendien tekenen voor het eerst maar liefst 3 Belgische artiesten present, nooit gezien op Night of the Proms!

Onze vaste waarden zoals het koor Fine Fleur, John Miles, het orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, de backings The Pretty Vanillas en de band NOTP Backbone worden op vraag van het publiek extra in de spotlight gezet.

Bekijk meer over het programma op notp.com/belgie

Dit evenement is afgelopen

VIP TICKETS

Deel: