*Franstalige voorstelling met Nederlandse boventiteling*

15.09 Avant-première
16.09 Première

Hartverscheurend rauwe ‘Carmen’ van Frank Van Laecke
 
Frank Van Laecke brengt de wereldberoemde opera van Bizet naar de onderwereld van de 21ste eeuw.

In 2015 regisseerde Frank Van Laecke Bizets wereldberoemde opera ‘Carmen’ voor Zomeropera Alden Biesen. Music Hall en Frank van Laecke zullen deze eigentijdse en expliciete versie van het origineel adapteren naar een grootse theaterproductie die o.a. te zien zal zijn in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. 
 
Van Laecke kiest er bewust voor om met het verhaal over de pure mannenverslindster en ultieme femme fatale Carmen af te dalen naar een laag van de maatschappij die meestal verborgen blijft. Thema’s als vrouwen-, kinder-, drugs- én wapenhandel blijven ook vandaag helaas brandend actueel en vormen de rode draad in deze hartverscheurende versie van Bizets opera. De rauwheid van dit alles wordt nog extra benadrukt in de kleuren van het functionele decor en kostumering: alles in zwart-grijstinten.
 
Geen Spaanse romantiek dus in deze ‘Carmen’ en ook geen toeristische rondrit door Sevilla. Wel zal je worden ondergedompeld in een donkere wereld waar alles met wapens wordt opgelost.

youtube:14mYMxWFpSU
 
*Het verhaal*

Carmen is een sterke, zelfstandige vrouw die haar sociale positie wist te verwerven en handhaven door haar seksuele aantrekkingskracht. Ze gebruikt haar lijf om in leven te blijven, maar haar ultieme doel is weg te raken uit dit milieu. De weg naar haar vrijheid loopt via korporaal Don José, wiens gevoelens ze weet te bespelen. Haar liefde voor Don José is oorspronkelijk oprecht en draait niet enkel om manipulatie. 

Na een duel met zijn meerdere vlucht Don José de bergen in, waar hij zich met Carmen gedwongen moet aansluiten bij een bende smokkelaars. Ook daar kan Carmen het flirten niet laten. Maar de passie tussen Carmen en Don José blijft niet duren. Carmen wordt verliefd op Escamillo, een toreador. Wanneer ze naar het stierengevecht van haar nieuwe minnaar Escamillo gaat kijken, loopt ze Don José opnieuw tegen het lijf. Hij smeekt haar om terug bij hem te komen. Carmen weigert, met alle gevolgen vandien…

‘Carmen’ werd geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée. De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875. ‘Carmen’ is een Franstalige opera over liefde, jaloezie en de weg naar vrijheid in vier bedrijven.
 
Deze voorstelling wordt Nederlandstalig boventiteld!

Een productie van Music Hall TS, gerealiseerd met de steun van de taxsheltermaatregel van de Belgische federale overheid.

Kaarten kosten 29, 40, 55, 69 en 79 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Deel