Suzanne Vega en Milow zijn de eerste namen voor de line-up van Night of the Proms. De organisatie strikte de twee singer-songwriters voor de concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze hun grootste hits zullen brengen, begeleid door een groot orkest. Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis en op 19 november in Rotterdam Ahoy. Extra artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Night of the Proms-debuut voor Milow

Milow schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won hij maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 voor het eerst werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally besloot hij om in 2006 een sprong in het diepe te wagen en om volledig in eigen productie zijn eerste album uit te brengen. ‘The Bigger Picture’ viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als 'You And Me’ en 'Little In The Middle' opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Milow met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album ‘Modern Heart’ kwam uit in 2016, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega voor het eerst met groot orkest in het Antwerps Sportpaleis

Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms.. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall' is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van 'Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’. 

De Amerikaanse is een één van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze al meer dan 7 miljoen albums en verzamelde ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties op haar naam. In 1990 won ze de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Antwerps Sportpaleis.

Tickets: : 29, 34, 47 en 59 euro.

Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be.

----

Night of the Proms,sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis, is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

BEKIJK ANDERE DATA