Pieter Embrechts in een dubbelrol op Night of the Proms

Pieter Embrechts wordt de nieuwe presentator van de komende editie van Night of the Proms. De Antwerpse singer-songwriter waagt zich bij zijn debuut onmiddellijk aan een unieke dubbelrol: die van gastheer én zanger. De Belgische Milow en Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega zijn reeds bekendgemaakt als eerste artiesten voor de editie van dit najaar. 

De naam Pieter Embrechts komt niet uit de lucht gevallen. Ook in 2015 stond Embrechts al op de shortlist van de producenten van Night of the Proms, maar tot een samenwerking kwam het toen nog niet wegens andere bezigheden. Op de vorige editie kreeg het publiek Embrechts al eens te zien op Night of the Proms: op het LED-scherm boven het podium, bij het duet ‘Envoûte Moi’ met Isabelle A. 

“We hebben daar toen erg veel enthousiaste reacties over ontvangen. Ook Pieter, die in het Sportpaleis is komen kijken, was aangenaam verrast door de muzikale variatie van de avond en de vormgeving van de show in zijn geheel. Daarna zijn we in gesprek gebleven over een eventueel presentatorschap en allerhande muzikale ideeën”, aldus Jan Vereecke van Night of the Proms.

----

Night of the Proms-debuut voor Milow

Suzanne Vega en Milow zijn de eerste namen voor de line-up van Night of the Proms. De organisatie strikte de twee singer-songwriters voor de concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze hun grootste hits zullen brengen, begeleid door een groot orkest. Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis en op 19 november in Rotterdam Ahoy. Extra artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Milow schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won hij maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 voor het eerst werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally besloot hij om in 2006 een sprong in het diepe te wagen en om volledig in eigen productie zijn eerste album uit te brengen. ‘The Bigger Picture’ viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als 'You And Me’ en 'Little In The Middle' opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Milow met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album ‘Modern Heart’ kwam uit in 2016, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega voor het eerst met groot orkest in het Antwerps Sportpaleis

Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms.. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall' is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van 'Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’. 

De Amerikaanse is een één van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze al meer dan 7 miljoen albums en verzamelde ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties op haar naam. In 1990 won ze de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Antwerps Sportpaleis.

Tickets: : 29, 34, 47 en 59 euro.

Kom als groep en beleef onvergetelijke momenten in groep vanaf 20 personen.
Klik hier voor meer informatie over onze groepsvoordelen.

----

Night of the Proms,sinds 1985 een jaarlijks weerkerend evenement in het Sportpaleis, is een muziekspektakel met optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. Het concept werd al internationaal bekroond met een Emmy Award, een Goldene Kamera en een Live Entertainment Award. Het evenement werd door meer dan 10 miljoen bezoekers bijgewoond in Europa en de Verenigde Staten.

BEKIJK ANDERE DATA