Met André Hazes, Laura Lynn, Lindsay, Luc Steeno, Willy Sommers, John Terra , Yves Segers, De Romeo’s, Vader Abraham, Wim Soutaer, Charles Van Domburg en presentator Kürt Rogiers

Drie namen maken affiche compleet

(update 13.12.18)

De organisatoren van Het Schlagerfestival voegen nog drie straffe namen toe aan hun affiche. Met Wim Soutaer, Charles Van Domburg en presentator Kürt Rogiers erbij is het programma voor 2019 nu helemaal compleet!

Ook André Hazes op affiche en extra show op 6 april

(update 10.11.18)

Het Schlagerfestival heeft KERMIS als thema in 2019

In 2019 vindt de 14de editie van Het Schlagerfestival in de Ethias Arena plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart en zaterdag 6 april (extra show!)/ De show op zondag is een middagshow die start om 15.00 uur.

KERMIS

Wie in 2019 naar Het Schlagerfestival gaat, zal ogen tekortkomen, want in het decor en op de gigantische LED-schermen komt een gigantische kermis tot leven, inclusief botsauto’s, achtbanen en draaimolens. Voor het eerst in het 14-jarig bestaan van het festival kiezen de organisatoren voor een duidelijk thema. 

“Het Schlagerfestival is net als de kermis een totaalbeleving voor jong en oud. We spelen in op die warme sfeer van gezelligheid en ambiance door ook extra aandacht te schenken aan de aankleding in de foyer en de zaal. Ook voor onze artiesten wordt het iets unieks, want hun optredens worden meegezogen in die extra gelukzalige sfeer van plezier die de kermis met zich meebrengt”, zegt Lode Vereecke van PSE-Belgium.

ARTIESTEN

Voor de komende editie zijn een pak straffe namen bekendgemaakt.

Het kostte hem ‘Bloed, zweet en tranen’, maar met grootste onderscheiding is *André Hazes* erin geslaagd om, net als zijn vader, de Vlaamse harten te veroveren. Na twee eerdere succesvolle doortochten op het Schlagerfestival is André opnieuw één van de headliners. 

*Vader Abraham* is nog steeds de muzikale vader van De Smurfen, want mede dankzij zijn Smurfenlied werden de blauwe poppetjes wereldberoemd. De ontdekker van Mieke en vele andere artiesten scoorde niet alleen monsterhits met De Smurfen, ook zijn ‘’t Kleine café aan de haven’ ging miljoenen keren over de toonbank. 

“’Waar zijn die handjes?’ en ‘Een beetje gay (dat is okay)’ zijn net als ‘Café De Zwaan’ en ‘Ik schreeuw het van de daken’ nummers die vaak gedraaid worden op de kermis, waardoor ik geregeld gevraagd word op de feesten van de foorkramers”, zegt *Yves Segers*. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om mijn nummers te brengen op Het Schlagerfestival in Hasselt.”

Ze zijn razend populair, worden op handen gedragen door Het Schlagerfestival-publiek en scoorden samen met Laura Lynn met ‘Naar de kermis’ hun eerste Nederlandstalige nummer één-hit. De rekening was snel gemaakt om *De Romeo’s* terug te vragen voor Het Schlagerfestival. Dit jaar vieren Chris, Gunther en Davy hun 15-jarig bestaan en dat feestgeweld brengen ze mee naar Hasselt in 2019.

“Tien jaar geleden was ik de laatste keer te gast op Het Schlagerfestival. Dat was nog voor het succes van mijn album ‘John Terra zingt Neil Diamond’, dus ik ben ontzettend blij dat ik een scheut Neil Diamond mag toevoegen aan de setlist van Het Schlagerfestival”, aldus *John Terra*.

Een artiest die uitgroeide tot een vaste waarde op Het Schlagerfestival en het inmiddels zelfs tot op het podium van Pukkelpop schopte, is *Willy Sommers*. Hij is Vlaams cultureel erfgoed en wordt door iedereen gewaardeerd. Het publiek kijkt er dan ook gretig naar uit om mee te feesten met ‘Laat de zon in je hart’ of mee te zwaaien als Willy ‘Als een leeuw in een kooi' zingt. 

*Luc Steeno* brengt zijn klassiekers ‘Mooi zijn alle vrouwen’, ‘Hij speelde accordeon’ en ‘Ik mis je elke dag’ terug mee naar de Ethias Arena. “Optreden met een liveband is voor een artiest altijd iets speciaals en zeker in Hasselt, waar de mensen je aanmoedigen, meezingen en achteraf een mailtje sturen of een Facebookberichtje om je te bedanken en te zeggen dat ze het echt leuk vonden", zegt Luc.

*Wim Soutaer* werd dankzij zijn succesvolle deelname aan Idool beroemd in Vlaanderen met zijn meezinger ‘Allemaal’. “Eén keer was ik verrassingsgast op Het Schlagerfestival, een paar jaar geleden. Een fantastische ervaring die smaakte naar meer. Ik heb dat toen ook gezegd tegen de organisatie en die zijn dat duidelijk niet vergeten. Volgend jaar maak ik officieel mijn volwaardig debuut op Het Schlagerfestival 2019 en daar kijk ik natuurlijk naar uit”, aldus Soutaer.
 
Wim Soutaer brengt zijn Soulbrother-collega *Charles Van Domburg* mee. De blonde oppergod, die nog steeds menig vrouwenhart sneller doet slaan, verdiende zijn sporen als leadzanger bij The Magical Flying Thunderbirds en bezorgt iedereen kippenvel wanneer hij grasduint in het repertoire van wijlen Claude François. 

*Kürt Rogiers* is opnieuw de gastheer-presentator. Hij is een vaste waarde geworden en heeft die plek verdiend bij Het Schlagerfestivalpubliek. 

Ook twee vrouwelijke kleppers maken hun opwachting. Laura Lynn en Lindsay zijn de twee 'leading ladies' van de Vlaamse showbizz. 

“Na al die jaren blijft het een geweldig gevoel als je wordt uitgenodigd voor Het Schlagerfestival. De start van mijn carrière was ook de start van het festival. A match made in heaven, want dat gevoel ervaar je wanneer je voor duizenden mensen je liedjes zingt en al die mensen meezingen van de eerste tot de laatste noot. Heerlijk”, zegt *Laura Lynn*.
 
Mama *Lindsay* is in 2019 eveneens terug van de partij. “In 2018 stond ik niet op het podium, maar ben ik in de zaal komen kijken en supporteren voor mijn broer Christoff en de collega-artiesten. Ja, dat is ook een geweldige ervaring. De mensen genieten, ze nodigen je spontaan uit om mee te stappen in de polonaise. Het is hier altijd één groot volksfeest, waar de mensen tijd maken voor elkaar, waar ze mee feesten, genieten van het leven.”

Ambiance en plaats om te dansen

Bij elke show zijn er dansplaatsen op de binnenruimte tussen podium en catwalk. Voor de catwalk zijn er zitplaatsen op vrijdag en zondag en staanplaatsen op zaterdag.

De dansplaatsen zijn bedoeld voor fans die volop willen dansen, springen en uit de bol gaan. Wie verkiest om het toch wat rustiger aan te doen, geniet vanaf de zitplaatsen op de tribunes niet alleen van de artiesten op het podium maar evenzeer van het feestende publiek op het middenplein. 

Veel plezier tegen een betaalbare prijs 

Het Schlagerfestival biedt heel veel waar voor weinig geld, zodat echt iedereen erbij kan zijn. 

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.

30 euro 
* zitplaats achterste rijen frontale tribune 

40 euro 
* rolstoelplaats
* zitplaats middelste rijen frontale tribune
* zitplaats achterste rijen op het ambianceplein op vrijdag en zondag
* staan(dans)plaats op de binnenruimte tussen podium en catwalk
* staan(dans)plaats op het ambianceplein rond de catwalk op zaterdag

45 euro
* zitplaats zijtribunes en eerste rijen frontale tribune
* zitplaats voorste rijen op het ambianceplein op vrijdag en zondag

!(img-responsive):STATIC_URI/files/sportpaleisgroep/assets/het-schlagerfestival-2019-zaalplan-4.png!

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

* online via de links bovenaan
* telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die in 2019 weer mee een onvergetelijk feest willen bouwen!

Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen:

* 4,00 euro korting per kaart vanaf 50 kaarten
* 5,50 euro korting per kaart vanaf 250 kaarten
* 7,50 euro korting per kaart vanaf 500 kaarten

Groepskortingen kunnen worden besteld via "groepen@sportpaleisgroup.be":mailto:groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via "vip@sportpaleisgroup.be":mailto:vip@sportpaleisgroup.be.

BEKIJK ANDERE DATA