Gewijzigde data; première op 20 december

Het magische sprookje nu als Vlaams muzikaal familiespektakel

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, Music Hall nodigt het hele gezin uit voor een sublieme show van 20 tot en met 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 3 tot en met 5 januari in Capitole Gent.

‘Cinderella’ is een Vlaams muzikaal spektakel waarbij 30 doorgewinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage.

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of ‘Cinderella’, nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie. Maar zo zag je Assepoester nog nooit: creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Als arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarelstijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck de verfborstel vastheeft. De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen. De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige ‘aerial’ luchtacrobaten. Het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

Het verhaal

Kleine Ella leeft zonder zorgen tot ze plots haar mama Emily verliest. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drisella met open armen – zo zou Ella’s moeder het gewild hebben. Maar stiefmama wil een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook ineens overlijdt, toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet. Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen. Wat daarop volgt, is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

‘Cinderella’ is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

Creatives

Producent: Geert Allaert
Regie: Christophe Ameye 
Choreografie: Laurent Flament
Muziek: Matt Dunkley
Tekst: Peggy Verhoeven & John Hoelen

Kaarten kosten van 25 tot 69 euro.

Ticketprijzen:
Week (inclusief namiddagvoorstelling op vrijdag): 25, 35, 45, 55 en 65 euro; kinderen jonger dan 12 jaar: 21, 30, 38, 47 en 55 euro.
Weekend (vrijdagavond, zaterdag en zondag): 29, 39, 49, 59 en 69 euro; kinderen jonger dan 12 jaar: 25, 33, 42, 50 en 59 euro.
Korting 15%

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

 

BEKIJK ANDERE DATA