Raymond van het Groenewoud komt naar het 15e Schlagerfestival in 2020

De organisatoren zitten niet stil en voor de 15e editie, die plaatsvindt op 27, 28 en 29 maart 2020, strikten ze niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

“Eindelijk”, zegt medeorganisator Friedl Teirlinck van Medialaan. “Raymond staat al jaren op ons lijstje en volgend jaar, op de 15de editie, is hij erbij. Met de succesvolle doortochten van o.a. Johan Verminnen, Peter Koelewijn, Gérard Lenorman en Umberto Tozzi hebben we Het Schlagerfestival de voorbije jaren verruimd. Ons publiek houdt van de unieke muziekmix van gevestigde waarden, debutanten en verruimende artiesten. Raymond van het Groenewoud past in ons plaatje en ons festival past eindelijk in zijn agenda. Een win-win langs beide kanten.”

Raymond van het Groenewoud is in Vlaanderen al jaren een gevestigde waarde. Het muzikale icoon brak in 1977 door met de single ‘Meisjes’. Een jaar later volgde de meezinger ‘Vlaanderen boven’ en in 1980 scoorde Raymond met het melancholische ‘Je veux de l’amour’, een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op piano. Vlaanderen danste in 1981 op zijn ‘Cha Cha Cha’ en tien jaar later profiteerde ook Raymond mee van de heropleving van de Nederlandstalige popmuziek. Dankzij Tien Om Te Zien werd zijn gospelachtige ‘Liefde voor muziek’ een weergaloos succes en een zoveelste klassieker.

Niet alleen in het verleden, ook in het huidige muzieklandschap is Raymond van het Groenewoud van onschatbare waarde. De voorbije maanden scoorde hij een zoveelste hit met Tourist LeMC. De tierlantijntjes van hun ‘Spiegel’ waren goed voor goud en het nummer is nog altijd één van de meest gedraaide radiosongs van het moment. Begin maart bracht hij nog de nieuwe single ‘Wat je doet met mij’ uit, een samenwerking met Slongs.

Raymond schrijft en zingt uit zijn hart. “In het algemeen staan al mijn liedjes heel dicht bij mij. Ze komen uit mij en ze zijn mijn uitdrukkingswijze. In muziek zit namelijk meer magie dan gewoon praten met mensen. Woorden op muziek, dat is iets magisch, iets dat niet te identificeren valt”, zei hij in recente interviews. “Op Raymond passen er veel dekseltjes, want door zijn veelzijdigheid kan je hem niet in één vakje stoppen. Het is zoals hij het zingt in zijn ‘Cha Cha Cha’: “Ik hou van veel muziekjes”’, een verklaring waarom hij met zijn muziek succesvol is bij alle leeftijden”, zegt een collega-artiest.

Feesteditie in ’t midden

Het 15e Schlagerfestival in 2020 wordt bijzonder, want de organisatoren plaatsen het podium in het midden van de Ethias Arena. “We blijven ons publiek verrassen, met de artiesten, met de liveband én met de inkleding van de zaal. We vieren onze 15e verjaardag in stijl, maar we adviseren de mensen om vooral ook tijdig hun tickets aan te kopen. De belangstelling blijft jaar na jaar groeien én feestvoorstellingen gaan extra hard!”, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck.

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.
VROEGBOEKKORTING – 2 EURO T/M 30 APRIL 2019

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

  • online via de links bovenaan
  • telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die bij de feesteditie in 2020 mee willen vieren!

Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen:

  • 4,00 euro korting per kaart vanaf 50 kaarten; 6,00 euro korting bij vroegboek t/m 30.04
  • 5,50 euro korting per kaart vanaf 250 kaarten; 7,50 euro korting bij vroegboek t/m 30.04
  • 7,50 euro korting per kaart vanaf 500 kaarten; 9,50 euro korting bij vroegboek t/m 30.04
    De vroegboekkortingen voor groepen zijn geldig indien besteld voor 01.05.19 en betaald voor 01.10.19.

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Het Schlagerfestival 2020 Zaalplan

BESTEL TICKETS:


Deel